Vystavujte na Aukru zdarma. Jak na to?

V předvánočním čase nadělilo Aukro zákazníkům vystavování zdarma. Stačí vystavit aukci od 1 Kč nebo použít mobilní aplikaci, přes kterou neplatíte za vystavení ani halíř. Navíc stejně tak můžete vystavit zcela zdarma i přes aplikaci Střel.to. To jsou skvělé zprávy, díky kterým budete mít větší motivaci poslat nepotřebné věci dál. Než se do toho pustíte, přečtěte si nejčastější otázky a odpovědi. 

Jaké poplatky budu platit podle nového ceníku?

TIP: Tento článek je několik let starý a některé v něm zmiňované skutečnosti se již změnily. Přečtěte si aktuální informace k vystavování nabídek na Aukru zdarma.

Aukce s počáteční cenou od 1 Kč

Pokud vystavíte své zboží v aukci s počáteční cenou od 1 Kč, budeme vám účtovat pouze provizi z prodeje a případnou propagaci (Tučný titulek, Přednostní výpis, Zvýraznění, Strana kategorie, Hlavní strana). Veškeré ostatní poplatky nebudou účtovány (např. poplatek za vložení nabídky, poplatek za každou další fotografii, příplatek za vystavení aukce s možností Kup teď).

Vystavení přes mobilní aplikaci Aukro nebo Střel.to

U vystavení přes mobilní aplikaci Aukro nebo Střel.to bude zdarma vystavení každého produktu bez ohledu na typ nabídky (aukce či nabídka Kup teď). Budeme si účtovat pouze přidání propagace (Tučný titulek, Přednostní výpis, Zvýraznění, Strana kategorie, Hlavní strana) a provizi z případného prodeje.

sluzby_apka_vystaveni_zdarma

Jak se budou poplatky účtovat?
Ještě než potvrdíte vložení nabídky, uvidíte v části Shrnutí a potvrzení nabídku, kolik za vystavení zaplatíte. Provizi z prodeje však v momentě vystavení neznáme, ta se počítá při prodeji zboží z konečné ceny a počtu kupujících, bude tedy naúčtována ve chvíli, kdy kupující v košíku nákup potvrdí nebo vyhraje aukci.

Proč není zdarma vše?
Snažíme se, aby bylo Aukro místem, kde najdete unikátní obsah. Chceme, aby na něm kupující objevovali věci, které chtějí jiní lidé poslat dál, stejně jako cenově zajímavé zboží od větších prodejců. Proto jsme zvolili tento kompromis, který zpřístupňuje vystavování všem skupinám prodejců.

Co když nabídku vystavím špatně a budu ji chtít změnit například na aukci od 1 Kč?
Pokud nabídka nebude mít žádné příhozy/kupující, můžete ji změnit na aukci od 1 Kč. Poté pro vás platí pravidla vystavování zdarma.

Naopak v případě, že ve vystavené aukci provedete nějakou úpravu (např. zvýšíte cenu), a nebude se tak jednat o aukční nabídku od 1 Kč, všechny výše uvedené poplatky se naúčtují.

V případě, že ve vystavené aukci přes mobilní aplikaci provedete nějakou úpravu (např. zvýšíte cenu), nebudeme žádný poplatek účtovat. Pokud si však přidáte propagaci, poplatek za ni účtovat budeme.

sluzby_aukce_1kc_vystaveni_zdarma

Co všechno mohu v nabídce změnit, aby bylo vystavení stále zdarma?
Nemá-li nabídka příhozy, můžete změnit cokoliv, je pouze třeba, aby nabídka byla aukční a počáteční cena byla od 1 Kč. Můžete tak přidat cenu Kup teď, můžete přidat více obrázků, změnit popis, kategorii do 12 hodin od vložení nabídky, také volbu automatického vystavení.

Nemohu vystavit zboží od 1 Kč, když má vyšší hodnotu. Jsem tímto znevýhodněný. Co mi poradíte?
Podle našich statistik se zboží v aukcích často prodá za srovnatelnou nebo dokonce vyšší cenu, než za jakou byste jej prodali v kamenném obchodě či prodejně. Je to dáno tím, že přihazující jsou natolik strženi samotnou dražbou, že zapomenou v průběhu aukce (a zejména jejího konce) koukat na cenové srovnávače:) Vyzkoušejte a uvidíte, jaký bude o vaše zboží zájem.

Co když prodejci budou hromadně rušit příhozy, pokud nabídka nedosáhne dostatečné ceny u nabídky, kterou vystavili za 1 Kč jen kvůli této akci?
Podle pravidel Aukra nelze zrušit nabídku s tím, že konečná cena zboží neodpovídá té, za kterou je prodejce ochoten zboží prodat. Proto nás o takovém problému neváhejte ihned informovat, prodejce prověříme a upozorníme jej na jednání v rozporu s našimi Obchodními podmínkami. Aukro si vyhrazuje v případě zneužití této akce prodejcem omezit jeho prodej na našem portále.

Jak dlouho bude akce trvat?
Jedná se o dlouhodobou změnu ceníku. Určitě ale není poslední.

Mohu vystavovat zdarma také na svém mobilu v prohlížeči, když nemám staženou aplikaci?
Pokud nemáte staženou Aukro aplikaci, můžete přes mobilní verzi webu využít zdarma vystavení aukce od 1 Kč jako na klasickém webu.

Co když si s vystavením přes mobilní aplikaci nebudu vědět rady nebo budu mít technický problém?
Pokud nebudete něčemu rozumět, ozvěte se naší Zákaznické péči přes kontaktní formulář nebo telefon. Rádi vám poradíme. Pokud narazíte na technický problém, stačí zatřást telefonem a objeví se formulář, kam si můžete postěžovat. Všechny reakce čteme a pracujeme na zlepšení.

TIP: Tento článek je několik let starý a některé v něm zmiňované skutečnosti se již změnily. Přečtěte si aktuální informace k vystavování nabídek na Aukru zdarma.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (55 hlasů, průměr: 2,09 z celkem 5 hlasů)
Loading...