7 věcí, které musíte udělat, abyste prodali auto

Prodej vozu nemusí být složitou záležitostí, ale je zapotřebí držet se několika jednoduchých rad a pokynů, které vám pomohou snáze prodat vaše vozidlo. Máme pro vás pár tipů, jak zvýšit šanci na úspěšný prodej automobilu.

1. Připravte si kompletní dokumentaci k vozidlu

Na cenu vašeho vozidla bude mít zásadní vliv dokumentace k vozidlu. Připravte si tedy servisní knížku, faktury za opravy a zápisy z technických kontrol. Pokud tedy kupující uvidí dostatek dokumentů o vozidle, bude mít pocit, že mu nechcete nějakou závadu zatajit. Z bývalých nehod vám mohou pomoci fotografie, které budou sloužit jako potvrzení, že se nejednalo o totální škodu.

2. Vyčistěte vozidlo

Čisté vozidlo určitě prodáte rychleji než špinavé. Proto je potřeba vyluxovat interiér, umýt nejlépe v myčce, nebo silným proudem karoserii, podvozek i kola.

3. Automobil uveďte do původního stavu

Pokud prodáváte tuningový vůz, bude lepší sundat různé nálepky a vyčistit povrch vozidla od případných nečistot.

4. Zaměřte se na detaily vozidla

Pokud na autě objevíte nějaké škrábance či další drobnosti, je lepší se je pokusit opravit, nebo vozidlo svěřit do rukou mechaniků. Větší opravy na vozidle zkonzultujte s odborníkem, může se stát, že se nemusí vyplatit vzhledem k ceně vozidla.

5. POŘÁDNĚ vozidlo vyfoťte

Fotografie vozu jsou jednou z nejdůležitějších částí celého inzerátu. Vyfoťte vozidlo ze všech stran, nezapomeňte i na interiér a také škrábance. Určitě je efektivnější vyfotit více fotografií, aby si kupující mohl důkladně vozidlo prohlédnout.

6. Důkladně vůz popište

Do inzerátu uveďte historii vozu, počet ujetých kilometrů a VIN, podle kterého může kupující zjistit i bližší historii vozu.

7. NIKDY v inzerátu nelžete

Do inzerátu vždy uvádějte pravdivé informace, jako prodejce ručíte za uvedený stav vozu. Vyhnete se tak soudním sporům.

Důležité doklady k prodeji vozu

Nezapomeňte si také připravit důležité doklady k prodeji vozidla, a to:

  • velký technický průkaz, 
  • malý technický průkaz, 
  • zelenou kartu, 
  • plnou moc pro přepis vozu na úřadě.
1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...