Tak trochu jiný adventní kalendář a další Láskominy + SOUTĚŽ

Kdekdo ví, že Vánoce jsou svátky stresu, obžerství a nehorázného utrácení. Ale mají i světlé stránky, kvůli kterým se na ně vyplatí těšit se a připravovat s předstihem. Třeba už jen to, že si můžete během pár minut vyrobit originální adventní kalendář a přitom popíjet vlastnoručně vyrobený grog. Mňam. 

Návod na kalendář i grog jsme „vykradli“ z nové knížky Denisy Bartošové. Nemohli jsme se totiž s vámi o tuto jedlou krásu, kterou vytvořila profesionální dekor stylistka, nepodělit. Všechny recepty v tomto článku a mnohé další najdete v její v pořadí už druhé knizeLáskominy Denisy Bartošové – Jedlé i kreativní dárky a skvělé recepty na celý rok“.

Zárukou toho, že se to podaří a budete po zásluze odměněni obdivem ostatních členů rodiny je i fakt, že její první kniha "Láska prochází kuchyní – Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek" vyhrála v prestižní mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbook Awards cenu za nejlepší design kuchařské knihy na světě.

DIY poprvé: Originální adventní kalendář, který máte hotový raz dva. A moc dobrý!

1_Adventni kalendar

Potřebujete:
- kovové ramínko z čistírny
- stuhy
- proužky pečicího papíru
- kakaové a vanilkové sušenky Věnečky

Jak na to:

Dvacet čtyři věnečků obalte proužky pečicího papíru a navažte na ně stužky. Za stuhy navažte věnečky na ramínko a pověste do interiéru. Jednotlivé sušenky odlamujte, nebo odstřihujte nůžkami.

DIY podruhé: Vitamínová smršť cinknutá alkoholem proti vánočnímu stresu. 

3_Horký vánoční punč

Potřebujete:
- 4 dl bílého vína
- 2 dl tmavého rumu
- 1,5 dl černého čaje
- 5 kostek cukru
- 3 lžíce medu
- 2 pomeranče v bio kvalitě
- 1 citron v bio kvalitě

Jak na to:

Čaj zalijte horkou vodou a nechte asi 10 minut louhovat. Do hrnce o obsahu 1,5 l vlijte bílé víno a rum. Pomeranče a citrony důkladně omyjte a osušte. Všech pět kostek cukru poctivě třete o pomerančovou kůru, až budou ze všech stran pěkně oranžové a voňavé. Teprve pak je vhoďte do hrnce k rumu a vínu a přilijte vylouhovaný čaj a med. Pomeranč a citron rozpulte, vymačkejte šťávu a vlijte ji do hrnce. Nakonec pomocí lžíce vydlabejte i dužinu, pokrájejte na malé kousky a přidejte do punče. Prohřejte a servírujte.

Obálka_Láska_3D_2

Prvotina Denisy Bartošové "Láska prochází kuchyní – Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek" vyhrála v prestižní mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbook Awards cenu za nejlepší design kuchařské knihy na světě. Vydalo nakladatelství Smart Press.

Jestli máte ramínko pověšené a punč provoněl celý byt, můžete s klidem začít řešit ty vánoční dárky...

---SOUTĚŽ O LÁSKOMINY---

Líbilo by se vám mít Láskominy ve své knihovničce? V tom případě sledujte náš Facebook. V pondělí 30. 11. v 10:30 začíná soutěž o tři kusy této nové knihy Denisy Bartošové!

A pokud nevyhrajte, nebuďte smutní! Knihu máme na Aukru v dostatečném množství výtisků 😉

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...