Stylové retro Vánoce

Prožijte letos Vánoce trochu jinak a nechte se unést nostalgií a vzpomínkami na své dětství. Do módy se v posledních letech znovu vracejí retro vánoční dekorace, kterými naše maminky a babičky zdobily stromečky v 70. a 80. letech minulého století. Tak prohledejte půdu a sklep a oprašte staré krabice s vánoční výzdobou nebo pojďte přikoupit na Aukro.

Retro styl je v módě

Pokud doma žádné staré poklady nemáte, pořídit se dnes samozřejmě dají i nové ozdoby v retro stylu, ale své kouzlo mají spíše ty původní, starožitné vánoční ozdoby. A my jich máme na Aukru plno.

Vánoční retro ozdoby
Starožitné vánoční ozdoby

Retro vánoční dekorace se nesou hlavně v pestrých zelených, červených a zázvorových barvách. Ozdoby na stromeček se dříve vyráběly především ze skla v různých tvarech a velikostech. Od koulí až po zvonky, andělíčky, šišky nebo tradiční ozdoby s vlepem.

Na vánočním stromečku bezpochyby nesmí chybět ani originální retro světýlka. Kdo by si z dětství nepamatoval rozzářené zasněžené muchomůrky nebo sněhuláky?

Vánoční retro světla
Vánoční retro světýlka

A pod stromeček betlém

Pod vánoční stromeček určitě nesmíte zapomenout dát betlém, jeden ze symbolů Vánoc. A abyste doladili celou vánoční výzdobu v jednom retro duchu, zvolit letos můžete třeba starožitný figurkový betlém nebo klasický rozkládací papírový.

Vánoční betlémy
Betlémy pod stromeček

Vánoce jako z Pelíšků

K českým Vánocům neodmyslitelně patří také film Pelíšky, ve kterém se můžete inspirovat, jak na pravé retro Vánoce. Navodit tu správnou vánoční atmosféru vám jistě pomůže originální andělské zvonění spolu s prskavkami. A k tomu si nezapomeňte pustit vánoční koledy z vinylových desek.

Vánoční atmosféra
Ta pravá retro vánoční atmosféra jako z filmu Pelíšky

Retro dárky pro každého

Jen uvažte, jakou parádu uděláte s magickým těžítkem, ne náhodou podobného tomu z již zmiňovaných Pelíšků. Je také na čase, aby i děti dostaly svého vlastního mončičáka nebo stavebnici Merkur. Ani stylové designové kousky nábytku nebo jiné starožitnosti se jen tak neokoukají, a jestli hledáte opravdový skvost, ale zatím nevíte jaký, zatoulejte se do kategorie Starožitností. Tam vám určitě padne něco do oka. Další tipy na dárky, které jen tak v obchodě nekoupíte, čtěte v článku Vánoční dárky, které jinde nenajdete.

Vánoční retro dárky
Mončičáci, těžítko, stavebnice Merkur

Ať už bude vaše vánoční výzdoba jakákoliv, Aukro vám přeje krásné a pohodové Vánoce.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...