Vánoční dárky, které jinde nenajdete

Hledáte zajímavé dárky k Vánocům, kterými uděláte opravdovou radost? Inspirujte se tipy na unikátní poklady, které jen tak někde nenajdete. Sběratelské unikáty, starožitnosti, retro kousky. Dejte letos sbohem tradičním zvykům a zaběhnutým dárkovým kolečkům a potěšte své blízké něčím opravdu výjimečným.

Buďte letos o Vánocích originální

Místo kosmetického balíčku manželce či přítelkyni, který pravděpodobně ani nerozbalí, ji zkuste obdarovat třeba designovou art deco vázou. Design 20. století, především český kubismus, art deco, poválečný design nebo české sklo se vrací zpět do módy a v interiéru vypadá stále nadčasově.

Art deco dóza, váza Jiří Zejmon, skleněný džbán - ruční práce

V pracovně vašeho manžela nebo přítele se budou skvěle vyjímat bývalé nádražní hodiny Pragotron. Nebo ho nechte zavzpomínat a na chvíli se vrátit do dětských let společně s příběhy chlapecké pětice Rychlých šípů.

Hodiny Pragotron, Komiks Rychlé šípy
Hodiny Pragotron, komiks Rychlé šípy

Měkký dárek vašemu strýci určitě neudělá takovou radost jako třeba originální gramofon s vinylovou desku interpreta z doby jeho mládí.

Gramofon Tesla, LP Beatles
Gramofon Tesla, LP The Beatles - Abbey Road

Bratr je požitkář a fajnšmekr? I pro náročné povahy máme pár tipů na dárky. S unikátní likérovou soupravou z minulého století muži jistě oslní každou svoji návštěvu. Potěšit pánské rodinné příslušníky můžete i stylovou dýmkou. A pro náročnou sestru doporučujeme industriální lampu nebo jedinečný kus retro nábytku.

Lampa ve stylu Brusel, likérová broušená souprava, křeslo Halabala

Ten holící strojek, co máte v plánu dát tátovi, stejně nakonec nepoužije. Místo toho ho zkuste obdarovat sběratelskou bankovkou. Nevíte jakou? Aktuálně jsou mezi sběrateli oblíbené eurobankovky 0 Euro Souvenir. Jedním z motivů na těchto eurobankovkách je například Karel Gott nebo herečka Jiřina Bohdalová.

0 Euro Souvenir
Eurobankovky 0 Euro Souvenir

A co babičce? V kategorii Umění je tolik nádherných obrazů, které vyšperkují celý obývák. A zdobeným starožitným porcelánovým šálkem jistě také nic nezkazíte. Stejně jako ručně vyřezávanými nástěnnými hodinami pro dědečka.

Míšeň, Olejomalba, hodiny
Porcelánový šálek Míšeň, olejomalba - Zátiší květiny, nástěnné hodiny

Mamince zase kupujete šátek? Co ji tentokrát obdarovat raději krásným cibulákem či dalšími retro kousky a dopřát jí trochu té nostalgie? Nebo ji můžete ozdobit krásným šperkem z českých granátů.

Pravý český cibulák, náušnice z českých granátů

Že vaše děti už znají jen počítač a videohry? Co jim ukázat, jak jste se jako malí bavili vy. Byla by přeci škoda, aby taková soustava na kreslení Inspiro, nesmrtelná stavebnice Merkur nebo tajemný hlavolam ježek v kleci upadly v zapomnění. O mončičácích nemluvě! Pro retro hračky máme na Aukru celou speciální kategorii.

Na Aukru se také často objevují různé sběratelské limitované edice, poslední kusy, vzácné vydání z různých kategorií. Prostě poklady, které jinde nenajdete. Pořád vás žádný dárek nenapadá? Máme pro vás spoustu dalších tipů na dárky pod stromeček.

Dáváme věcem nový život

AU! Určitě to znáte taky. Zakopnutí o nevyužívané Lego, prohnutá police pod tíhou přečtených knih, zaprášený veslovací trenažér, který vás měl dát do formy, ale použili jste ho vlastně jen jednou. Udělejte si doma místo a naopak udělejte radost někomu jinému. WAU! Jednoduše dejte věcem nový život.

Nákupem předmětů z druhé ruky pomůžete také snížit ekologickou zátěž. Malý, ale důležitý krůček. Věcí, které jsou už prověřené a hledají nového majitele na Aukru najdete tisíce.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (1 hlasů, průměr: 1,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...