10 alobalových triků, které jste neznali

Hliníkovou fólii zpravidla najdete v každé domácnosti hned vedle pečícího papíru a potravinové fólie. Od těchto kolegů ji odlišuje především univerzální využití, které vám teď prozradíme. 

TIP: Jak funguje alobal? Zapamatujte si jednoduché pravidlo: lesklá strana teplo odráží, matná propouští. Takže když potřebujete udržet potravinu teplou, měla by lesklá strana směřovat ven. Když naopak chcete, aby se potravina v alobalu co nejdříve upekla, ven by měla směřovat matná strana.

1. Ostřič nůžek
Stačí větší arch alobalu, ten párkrát přeložte a nůžkami přestříhejte. Jako nové, že?!?

2. Trychtýř
Zrovna by se vám hodil a není po ruce? Zkuste tekutý obsah přelít pomocí improvizované nálevky, kterou vyrobíte z většího kusu alobalu. Stačí jej párkrát omotat kolem sebe s příslušnými otvory a je to.

3. Vydrhne hrnec nebo kachličky
Kus alobalu utrhněte, zmuchlejte a pusťte se do drhnutí. Sbohem drátěnko!

4. DIY dekorativní rámeček
Dodejte vašemu starému rámečku ztracený lesk. Potřebujete k tomu lepidlo, kus alobalu a houbičku. Rám potřete lepidlem a přiložte alobal. Měl by být o něco větší než samotný rám, abyste mohli okraje alobalu přeložit a vyhnuli se tak nevzhledným okrajům. Lehce přitlačte houbičkou. Pokud se vytvoří zvrásněné části, nevadí, dosáhnete krásně rustikálního vzhledu;)

5. Ušetří práci
Kliky, zásuvky nebo vypínače při malování zakryjte alobalem, který skvěle přilne k jednotlivým tvarům a vy si tak ušetříte čas na následný úklid.

6. Konec čištění trouby
Nebaví vás pořád dokola čistit troubu? Dejte na spodní plochu kus alobalu a jakmile se ušpiní, jednoduše vyměňte za nový.

7. Stop černým banánům
Stačí stopky zabalit do kusu alobalu. Stejným fíglem prodloužíte čerstvost i dalšího ovoce a zeleniny.

8. Efektivnější žehlení
Účinnost žehlení zvýšíte, když pod žehlící podložku dáte po celé její ploše kus alobalu - lesklou plochou směrem vzhůru.

9. Aby ptáci nekradli
Rozvěste na ovocné stromy fáborky z alobalu.

10. Lepší než kulma
Alobal dokáže vykouzlit pravé hollywoodské lokny. Teda pokud jste aspoň trochu zruční a máte po ruce žehličku na vlasy. Sledujte video.

alobal_na_vlasy_navod_aukroblog

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (2 hlasů, průměr: 3,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...