Proč se vyplatí mít doma zásobu kostek ledu?

Teploty pod nulou a já vám budu tvrdit, že se doma bez kostek ledu neobejdete. Provokace? Vůbec ne! Uvidíte, že ledové kostky jsou nejen skvělým parťákem při míchání koktejlů, ale i každodenních situací: vyžehlí, odstraní žvýkačku i pytle pod očima!

Odstranění žvýkačky z oblečení, koberců nebo vlasů
Každý má doma nějakou fintu, jak zatočit s přilepenou žvýkačkou. Tato je navíc i šetrná: inkriminované místo doslova dejte k ledu a poté zmrzlou žvýkačku sloupněte. V praxi to vypadá tak, že vaše oblečení dáte na chvíli do mrazáku. Na koberci nechte led chvíli působit, a jestli vám vlasy voní po orbitkách, tak si kus ledu zabalte třeba do kapesníku a vlasy potírejte tak dlouho, dokud žvýkačka nezmrzne. Zledovatělou ji dostanete pryč docela jednoduše.

Jídla z mikrovlnky budou jako od Šéfa
Pokud máte mikrovlnku, která kromě talíře dokáže ohřát i to, co je na něm, můžete zkusit následující postup: doprostřed umístěte kostku ledu a spustě obvyklý program. Díky páře z rozpouštěného ledu nebude jídlo tak vysušené. Velmi dobré výsledky určitě zaznamenáte třeba při ohřívání příloh, jako jsou rýže nebo těstoviny.

Umrtvení jazyka před tím, než si vezmete léky
Obzvlášť některé kapky patří mezi opravdové „chuťovky“. Pokud se jim ale nevyhnete, zkuste následující postup: jednoduše si před pravidelnou dávkou pocucejte kostku ledu, abyste chuťové buňky omráčili a poté kapejte. Tento postup bych ale nedoporučovala, pokud se snažíte vyléčit z nachlazení...

Znecitlivění kůže při trhání chloupků 
Trhání chloupků – ať už obočí nebo v nose – je za trest! Toto pomůže: pomoci ledu si kůži znecitlivěte a pak se pusťte do trhání. Někteří tuto metodu propracovali do vyššího levelu a dokonce si vyrábějí speciální formát ledových kostek sloužící k znecitlivění nosních dírek! Kromě toho, že vás trhání nebude tolik bolet, nebude ani kůže po trhání tak červená.

Odstraní "pytle" pod očima
Opět vás zachrání ledový obklad. Na oči si přikládejte buď přímo led nebo nechte zmrazit mokré vatové odličovací tampóny, které můžete kdykoliv ráno vytáhnout a použít. Štěstí přeje připraveným, však to znáte! 😉

Vyžehlené oblečení i bez žehličky
Nezkoušela jsem, ale prý to fakt funguje! Pokud potřebujete před důležitou schůzkou vyžehlit oblečení a nemáte po ruce žehličku, hoďte jej s několika kostkami ledu do sušičky a spusťte program. Neočekávejte od tohoto tipu, že by vám „vyžehlil“ koš prádla. Je to spíš první pomoc a podle toho bude vypadat i výsledek. Ale pořád lepší než nic! 😉

Zmírnění otoků a krvácení
Ledové obklady fungují nejlépe bezprostředně po vzniku poranění, kdy dokáží zmírnit reakci poškozené tkáně. Důležité je, abyste na poraněné místo umístili ledové kostky zabalené do ručníku nebo utěrky, jinak byste si mohli přivodit omrzliny. Když nemáte kostky ledu, podobnou službu vám splní třeba sáček s mrazeným hráškem.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...