DIY svítilna z konzerv

Jakmile z prázdných konzerv odstraníte reklamní obal,  odhalí vám svou pravou tvář. Nebo spíš čisté designové tvary, které budou ozdobou vašeho interiéru. S trochou fantazie a šikovnosti z nich totiž vyrobíte krásné vázičky, krabičky nebo třeba originální svítilny. Jsou krásnou podzimní dekorací a chic budou vypadat i v létě na zahradní party. 

Potřebujete:

- prázdné konzervy z nakládané zeleniny (ideální jsou ty s bílým vnitřkem, které pak vydávají příjemné teplé světlo - mně se osvědčily z rajčat),
- fix,
- pravítko (pokud jste puntičkáři),
- vrtačku a minimálně dva různé velikosti vrtáků,
- svěrák,
- dřevo, do kterého můžete libovolně vrtat,
- kulatý jehlový pilník na zjemnění vyvrtaných otvorů, který by měl velikostně odpovídat průměru nejmenšího vrtáku.

recyklace_starych_plechovek

V dílně pak ještě vytáhněte svěrák, kus dřeva (dřevo je na to, aby vám konzerva při vrtání neodskakovala) a pilník. Jestli zrovna nemáte vrtačku po ruce, můžete zkusit zaimprovizovat s velkým ostrým hřebíkem a kladivem.

pilnik a sverac

Nejprve si vyznačte tvar, který chcete vyvrtat. Pokud jste puntičkáři, použijte pravítko. Pamatujte: fantazii se meze nekladou a do vypouklých hran se nevrtá. 😉 Přemýšlejte nad tím, jak vámi zvolený vzor vyzní při použití více vrtáků různých velikostí. Já jsem nakonec použila velikosti dvě.

Inspiraci najdete také na Pinterestu!

revcyklace plechovek

Při samotném vrtání se bude hodit ještě jedna ruka navíc, která přidrží plechovku na kusu dřeva, aby neujížděla. Nejprve můžete vyvrtat díry pomocí vrtáku nejmenší velikosti, které následně převrtáte tou větší.

vrtani_plechovek

K dokonalosti zbývá jediné: zabrousit ostré hrany. K tomu se bude hodit pilník.

zapilovani_plechovek

Hotovo? Zbývá už jen zapálit svíčky a rozmístit svítilny. Pokud se vám stříbrná moc nezamlouvá, můžete plechovky natřít libovolnou barvou na kov.

dekorace__z_plechu_recyklace

 

 

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...