Tereza Konečná: S průšvihy se setkáváme denodenně

Designérku Terezu Konečnou jste mohli potkat třeba na přehlídce Zlin Design Week. Ve své tvorbě se věnuje bytovým doplňkům, nábytku a šperkům. Co ji při práci inspiruje, a co naopak vytáčí? 

13161098_10206710091012485_1111723380_o

Tereza Konečná studovala Střední školu umění a designu a poté ateliér Průmyslového designu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Její poslední práce nesla název "Ňuňouš" a přinesla koncept dětského skládatelného nábytku, který sloužil jako zařízení dětského pokoje i hračka v jednom.

Co byste nominovala na designový průšvih?
Každý designer musí mít cit a cítit jestli to co dělá je správné nebo ne, bohužel ale není tomu tak a proto vidíme čím dál tím častěji jeden designový průšvih za druhým, setkáváme se s tím bohužel dennodenně.

Čím jste chtěla být jako malá?
Když nad tím tak přemýšlím jako malá jsem hrozně ráda něco prodávala a byly to především mé výrobky zplácané z moduritu nebo vyrobené z papíru. Pokojíček jsem měla často přetvořený v obchod nebo galerii.

Kde se inspirujete?
Všechny mé práce jsou něčím inspirované. Pokaždé ale hledám inspiraci jinde. Jendou je to příroda podruhé dětské loutkové divadlo.

Potřebujete k práci klid a řád nebo si libujete ve (vysoce uměleckém) chaosu?
Ve většině případů potřebuji dostatečný chaos. Jakmile mě tlačí čas všechno jde hned lépe a rychleji.

Za jaký kousek z kategorie Starožitnosti a umění (nebo jiné) na Aukru byste byla ochotná vydražit poslední výplatu?
Miluju starý nábytek a produkty jako jsou například šicí stroje nebo doplňky do bytu. Občas na Aukru objevím i poklad o kterém prodávající vůbec netuší jakou má hodnotu. A za jaký kousek bych dokázala utratit i poslední výplatu? Záleží na tom jakou mám zrovna náladu. Jeden den mě zajímají židle druhý den hrníčky. To prostě cítíte když vám něco okouzlí srdce.

A jaký největší poklad jste dosud objevila na Aukru – ať už vydražený, zakoupený, prohraný, vtipný apod.?
Jednou jsem objevila opravdu krásný kolovrátek. Vypadal jako z pohádky. Bylo by to krásné kdybych přadla zlaté nitě . 🙂

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...