5 mobilních aplikací pro lepší kondičku

Že vám mobilní aplikace pomohou běhat jako o závod, jste si už asi vyzkoušeli na vlastní triko. Ale věděli jste, že taky umí spočítat kalorie nebo připomenout, že byste měli doplnit chybějící tekutiny?

Kalkulačka kalorií

Jíst či nejíst? Mobilní aplikace toto dilema řeší jednou pro vždy. Pomocí čárového kódu zaznamenají snědené potraviny, vyhodnotí vaši fyzickou aktivitu (třeba tím, že se spojí s vašimi dalšími chytrými aplikacemi ve vašem telefonu) a máte odpověď (bohužel většinou zamítavou). Na druhé straně třeba taková aplikace Calorie Counter – MyFitnessPal slibuje, že 88 % procent uživatelů, kteří se doporučeními aplikace řídilo po dobu 7 a více dnů, skutečně zhublo. Kromě příjmu kalorií sledují tyto aplikace i spotřebu dalších látek, jako například sacharidů, bílkovin či tuků. Náš tip: vyplatí se stáhnout si českou aplikaci, která je lepší pro sledování energetických hodnot potravin dostupných v našich končinách - zkusit můžete například Kalorické tabulky.

aplikace pro Android | iOS | WP

Pitný režim

Jste unavení a bolí vás hlava? Buď jste si k obědu dali moc knedlíků, nebo jste dehydrovaní. Schválně, vzpomenete si, kdy jste si naposledy dali sklenici vody? Přesně tento problém se snaží vyřešit mobilní aplikace, které podporují pravidelný pitný režim. Nejen, že vám připomenou, že je čas se napít, ale navíc vám připraví plán hydratace doslova šitý na tělo. A pozor: pokud vlastníte chytré hodinky, bude vaše pití s některými aplikacemi ještě chytřejší!

aplikace pro Android | iOS | WP

Zdravý spánek

Že nevíte, co to znamená „vyspat se do růžova“ a jste po ránu pravidelně mrzutí? Určitě byste měli vyzkoušet tento inteligentní budík. Aplikace sleduje váš spánek a probudí vás v nejlehčí fázi spánku (tzv. REM fázi), kdy je tělo na probuzení připravené. Vaše probuzení tak bude zaručeně příjemnější, než kdybyste se probudili sice o 15 minut později, ale zato v tom nejhlubším spánku. Dobrá zpráva je, že k tomu, aby telefon dokázal určit, v jaké spánkové fázi se právě nacházíte, nepotřebujete nic navíc. Stačí telefon umístit blíže k posteli přesně podle pokynů dané aplikace.

aplikace pro Android | iOS | WP

Sbohem kouření

Kdo to někdy zkusil, ví, že každá odmítnutá cigareta se počítá! Mobilní aplikace, které pomáhají skoncovat s tímto zlozvykem využívají pozitivní motivaci: zobrazují kolik hodin (v lepším případě i dnů ;)) uplynulo od poslední cigarety, kolik jste díky tomu ušetřili peněz a kolik času jste tak strávili na svěžím vzduchu. Některé sází na komunitního ducha a pomohou vám třeba najít nové přátelé, kteří řeší stejný problém jako vy. A samozřejmě své dílčí úspěchy můžete sdílet na facebooku nebo twitteru a to je panečku teprve motivace. 😉

aplikace pro Android | iOS | WP

Meditace

Stačí pár minut denně a váš život se změní. Jak? Meditací. Aplikace slibují, že vás naučí meditovat, abyste mohli dosáhnout osvícení, a když si zaplatíte prémiový obsah, tak vstoupíte i do nirvány! Pomocníkem má být relaxační hudba a videa. Nechybí ani notifikace, které vás upozorní, že je nejvyšší čas zhluboka se nadechnout a zvolat ÓM! Přiznám se, že tento typ aplikací jsem zatím netestovala, ale vzhledem k pozitivním komentářům to asi risknu - navíc důvodů k prokrastinaci není nikdy dost! 😉

aplikace pro Android | iOS | WP

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...