1 kostka mýdla, 12 různých způsobů využití. Na zahradě i v dílně!

Obyčejné tuhé mýdlo se potichu vytratilo z pultů obchodů i našich domácností. Přitom je to šikovný pomocník, který najde uplatnění i tam, kde by vás to vůbec nenapadlo. Budete hodně překvapeni! 

1. Zabraňuje mlžení: rozčiluje vás, když se v koupelně zamlží zrcadlo způsobem, že nic nevidíte? Zkuste zrcadlo lehce přetřít silnou mýdlovou vodou a očistit suchým hadříkem. Stejný trik vyzkoušejte i na dioptrické brýle, pokud v zimě nic nevidíte v momentu přechodu ze zimy do tepla.
2. Pomáhá „odzipovat“: většinou se to stane v okamžiku, kdy se to nejmíň hodí. Váš zip se zasekl a ne a ne s ním pohnout. Preventivně jej stačí "promazat" tuhým mýdlem a dá si říci. 😉
3. Nahradí sádru: nechtěnou díru na bílé zdi jednoduše krouživým pohybem třete bílým mýdlem tak dlouho, dokud díra nezmizí. Jako improvizovanému řešení dávám plný počet bodů!
4. Zmírní vrzání: hlučné panty potřete mýdlem. Nespoléhejte na to dlouhodobě, ale coby rychlovka to funguje na výbornou!
5. Postará se, aby šlo všechno hladce: včetně otevírání šuplíků. Jakmile se zasekávají, stačí třecí plochy potřít mýdlem a je vymalováno! Podobně to zafunguje i v případě klíčů od dveří.

mydla_velky_vyber_na_aukro

Plechové cedule s motivem mýdla |  Mýdla |  Mýdlenky |  Stará sběratelská mýdla

6. Poradí si se šroubky: aby kov lépe přilnul ke dřevu, nejprve ho „promažte“ tuhým mýdlem. Pak to půjde o poznání lépe.
7. Pomáhá švadlenám: nit lépe projde hrubší látkou, když ji nejprve „obalíte“ vrtstvou mýdla. Šikovným pomocníkem je DIY jehelníček: kostku mýdla obalte látkou, zašijte kancelářskými sponkami a můžete začít používat. Jehly z tohoto jehelníčku budou automaticky "účinnější".
8. Pečuje o vaše nehty: aby se při práci na zahradě nedostala pod nehty špína, vytvořte si pod nimi ochranou vrstvu z tuhého mýdla. Tu po práci jednoduše vymyjete.
9. Pomáhá najít díry: máte-li například u pneumatiky z kola podezření, že je píchla, naneste na dané místo směs mýdla a vody. Jestliže se objeví mýdlové bublinky, vaše negativní tušení se bohužel potvrdilo.
10. Zbaví skvrn od potu: špinavý košilový límec dostane na frak, když ho před praním přetřete mýdlem lehce namočeným ve vodě. I když existují sofistikovanější produkty, tenhle patří k těm nejlevnějším a nic tím nezkazíte. 😉
11. Proti zápachu: že se v mýdlo v prádelníku postará o svěží vůni ví každý. My máme tip pro cestovatele: aby vás zápach z použitého prádla neobtěžoval po zbytek cestování, přihoďte mezi špinavé svršky hotelové mýdlo.
12. Proti svědění: kousl vás nějaký neřád? Mýdle namočeným ve vodě dané místo potřete a nechte působit. Prý to funguje. 😉

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (2 hlasů, průměr: 4,50 z celkem 5 hlasů)
Loading...