Nevím,
Na litrový džbán nápoje potřebujeme:
1 svazek petrželky kudrnky (cca 50 g)
½ citronu
½ okurky hadovky
5 lístků bazalky
10 lístků máty
2 lžíce třtinového cukru
Snítky petrželky i se stonky párkrát překrojíme. Oloupeme půlku citronu, nakrájíme na kolečka a zbavíme dužninu zrníček. Okurku rovněž oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Všechny tyto ingredience vložíme do mixéru a přidáme lístky bazalky, máty a dvě lžíce třtinového cukru. Kdo má výkonnější stroj, může přihodit cca 10 kostek ledu. Pokud někdo příliš nefandí cukru, lze jej nahradit cca 3 – 4 tabletkami stévie. Vše mixujeme přibližně 30 vteřin na nejvyšší rychlost (u mého přístroje je to 10 000 ot./min.). Vznikne z toho krásná zelená kaše. Nebojte se, konečný výsledek bude stát za to. Přilijeme 1 litr odstáté vody a opět mixujeme na nejrychlejší stupeň, tentokrát 15 vteřin. Pijeme bezprostředně po zpracování, jelikož míra všech vitamínů a zdraví prospěšných látek je v tento okamžik nejvyšší. Pokud se nemáte o nápoj s kým podělit, uchovejte v uzavřené nádobě v lednici. Máte-li rádi hodně studené nápoje, přidejte si do skleničky pár kostek ledu. Vypijte na stojáka rovnou u mixeru a nebo pokud jste trpěliví a vše si rádi v klidu vychutnáte, pohodlně se uložte třeba do houpací sítě a s láskou popíjejte!