V nábytku nemáme konkurenci

Každá kategorie na Aukru má svého guru. Někoho, kdo se stará, aby vás ceny nebolely, a aby si každý přišel na své. Vybavení pro dům i zahradu má na Aukru už 4 roky na starosti Iva Navrátilová. Co podle ní stojí za úspěchem kategorie Dům a zahrada a co nejvíce kupujete?

Kategorie Dům a zahrada patří dlouhodobě na Aukru mezi nejúspěšnější. Čím si to vysvětluješ?
Úspěch souvisí i s tím, že v kategorii Nábytek nemáme v on-linu konkurenci. Takové množství zboží, které je u nás, nenajdete na trhu nikde. Navíc se jedná hlavně o nové zboží – osmdesát procent prodaného zboží jsou nové produkty.

Jakým produktům se na Aukru daří nejvíc?
Zájem je o zařízení do obývacího pokoje, zejména sedací soupravy, a hned za tím následuje ložnice. To jsou naše nejúspěšnější kategorie. V posledních letech pozorujeme také zvýšený zájem o LED osvětlení, vybavení na zahradu (zahradní technika), zahradní nábytek a grily.

9l

Nejprodávanější sedací souprava NIKO

Ceny nábytku na Aukru mohou být pro někoho podezřele nízké. Je to na úkor kvality?
Již několik let se osobně účastním veletrhů (For Furniture, For Interior, Habitat,…) kde se potkávám se stovkami zákazníků a tuto otázku slýchávám hodně často. Vždy vysvětluji, že se stačí podívat na cenotvorbu. Prodejci, kteří prodávají zboží přes Aukro ve většině případů mají jen jednu až tři kamenné prodejny. Právě proto, že se více zaměřují na prodej přes internet, nemusí do ceny zboží promítat vysoké náklady za velké prodejní a či skladovací plochy, za energie, náklady spojené za mzdy atd. Díky tomu jsou schopni snížit si marže a to někdy až o desítky procent. Dalším důvodem je to, že veškerý marketing na Aukru je pro prodejce zdarma. Proto vždy trvám na tom, že produkty zařazené do našich kampaní musí mít jednu z nejnižších cen na trhu. Někdy to sice stojí hodně úsilí a přesvědčování, ale opravdu zde neplatí pravidlo, že levné zboží = nekvalitní zboží. Navíc můžu říct, že prodejce, od kterých vybírám zboží do našich marketingových kampaní, znám ve většině případů osobně.

5197112891

Nejprodávanější kuchyňská linka na Aukru - JUNONA

S kvalitou zboží souvisí i jeho původ: odkud pochází zboží na Aukru? Najdeme na tam například i české zboží?
Zboží českého původu je na Aukru hodně a jsme si vědomi toho, že spousta zákazníků dává přednost českým výrobkům. Ať už z důvodu větší kvality, důvěry, patriotismu atd. Vědí to i výrobci či prodejci, a proto už tyto informace uvádějí i do popisu nabídky. My zároveň pracujeme na tom, aby byly na Aukru označeny ještě výrazněji. Co se týká polských výrobků, i mezi nimi najdeme množství velmi kvalitních věcí. Vždy je dobré se podívat na informace o produktu – tzn. na materiál. V případě nábytku třeba, jaká je tloušťka použitého materiálu atd. Osobně mám s polskými výrobci velmi dobré zkušenosti. Většina z nich prodává v zahraničí, především v Německu, a prodej na Aukru byl pro ně ze začátku jen doplňkový. Naštěstí se situace hodně změnila. Polští prodejci zjistili, že kvalitní produkt včetně služeb (přeprava zdarma, vrácení zboží do 14 dnů bez udání důvodů, u nábytku je např. platba až při převzetí zboží, samozřejmostí je komunikace v češtině) je nutností.

Kopíruje prodávané zboží na Aukru trendy v oblasti designu interiéru?
Určitě ano. Dnes převažuje zájem o kvalitní zboží s důrazem na zpracování a detail. Proto se v poslední době prodává dražší masivní nábytek. Zájem je hlavně o vybavení ložnic, komody nebo jídelní sestavy. Z hlediska barev se čím dál víc prodávají sedací soupravy v neutrálních barvách (bílé, béžové, přírodní bílé, měkké žluté, šedomodré, pudrové, kokosově hnědé, taupe, tmavě hnědé, šedé anebo grafitové). Také vidím zvýšený zájem o nábytek s názvem vintage, který často kopíruje styl z 50. a 60. let, tedy jemné oblé tvary, úzké kulaté nohy a vysoký lesk.

2sanremojasne

Populární šatní skříň ALFA je k dostání ve více barevných variantách

Říká se, že kovářova kobyla chodí bosa. Platí to i o zaměstnancích Aukra nebo na Aukru nakupují?
Jistě, že nakupují. Konkrétně hodně nábytek: různé sedací soupravy, obývací stěny, postele, skříně, komody, ale samozřejmě i věci na zahradu (Fiskars, sekačky, křovinořezy, grily, zahradní nábytek, fóliovníky. Některé z nich jsou k vidění na našem instagramovém účtu. Asi největším překvapením je pro mě v poslední době kategorie Stavebniny (kamna, kotle, krby, vchodové dveře, interiérové dveře, okna, brány, garáže, schody, pletiva …). Tady vidím velký potenciál. Takže pokud rekonstruujete, stavíte, nebo jen opravujete a potřebujete cokoliv ze stavebnin, nezapomeňte se mrknout právě do této kategorie.

5180222801

Dobře na odbyt jdou kamna z kategorie Stavebniny

Hity letošní sezóny podle Ivy:
Sedací souprava Niko (16899 Kč) – za 6 týdnů jsme prodali sto šedesát kusů
Obývací stěna Salsa (3140 Kč) – měsíčně se prodají desítky kusů
Set postele + rošt + 7zónová matrace (4990 Kč)
Šatní skříň Alfa (6249 Kč) – desítky kusů každý měsíc
Kuchyňská linka Junona (5500 Kč)
– LED osvětlení, povlečení, novým obrazům a vybavení do kuchyně
– Skleníky Lanitplast
Křovinořezy s bohatou výbavou – díky nejnižší ceně na trhu se prodají stovky kusů měsíčně
Flexibilní hadice, dlouhodobým bestsellerem jsou zahradní grily s udírnou a v poslední době stoupá zájem i o dřevěný nábytek, zahradní altány, fóliovníky všech možných rozměrů a v neposlední řadě značka Fiskars
Nářadí: svářecí kukly, různé hydraulické lisy, aku šroubováky a generátory
Stavebniny: vchodové bezpečnostní dveře, okna, kotle, kamna, krby, sekční garážová vrata, různé typy pletiv nebo půdní schody

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...