Terapeutické centrum Modré dveře je otevřeno všem

Terapeutické centrum Modré dveře ročně pomáhá stovkám klientů. Vy můžete také, když se zapojíte do dražeb, které organizace na Aukru pořádá. Ředitelky centra PhDr. Kateřiny Sivekové Křižákové jsme se ptali, jak centrum funguje. 

Centrum Modré dveře má velmi široký záběr - od krizové pomoci, přes psychoterapii až po tréninkovou kavárnu. Dá se říct, že každý člověk má v životě okamžiku, kdy bude potřebovat vaši pomoc? 

To je otázka spíše na toho, kdo tuto otázku čte. Stalo se někdy vám v životě, že jste potřeboval si s někým nezávislým promluvit? Nebo že se situace vyvrbila tak, že nikdo blízký nebyl po ruce, nebo dokonce rozhovor s blízkým nepomáhal...

Čím se terapeutické centrum Modré dveře liší od těch ostatních? Je něčím unikátní? 

Terapeutické centrum Modré dveře nabízí komplexní péči. Za tímto složitým výrazem stojí to, že když má někdo výraznou potíž, starost, nemoc a odráží se to i na nejbližším okolí. A my se snažíme nabízet péči nejen pro samotného klienta, ale i s přesahem k jeho rodině, někdy i k zaměstnavateli, sousedům. Vždyť ti jsou dennodenní součástí našeho života a někdy stačí pár vět k objasnění situace. Ke komplexní nabídce počítáme i to, že jsou lidé, kteří k nám pro pomoc nemohou dojet, například je v rodině výrazné onkologické onemocnění, jsou upoutaní na lůžko, nebo je tam malé dítě. V takovém případě vyrážíme za nimi a pomáháme přímo v domovech a to nejen formou sociální práce, ale i terapeuticky. Modré dveře mají za sebou i unikátní historii. Bez energie a soukromých finančních zdrojů manželů Sivekových by prostě nevzniklo....

CS5A6388

V rámci benefičních předvánočních aukcí terapeutického centra Modré dveře si můžete na Aukru vydražit třeba tyto ručně dělané náramky. Ještě pár dní se můžete do dražeb zapojit přímo tady.

Kdo stojí za centrem Modré dveře a jak dlouho funguje?

Za Modrými dveřmi, a to doslova a do písmene, stojí zakladatelé organizace. A rovněž zaměstnanci a v řadě neposlední i klienti. Ti všichni dveřmi, které jsou skutečně modré, procházejí. Fungujeme od roku 2011 a počet klientů neustále stoupá.

Kdo jsou vašimi nejčastějšími klienty?

Našimi klienty jsou například lidí v akutní psychické krizi. Také ti, kteří mají diagnózu psychiatrického charakteru nebo mentální postižení. Pro pomoc či podporu přichází i ti, kteří mají například partnerské neshody, potíže s výchovou dětí, nebo chtějí porozumět sami sobě. Další dochází na psychodiagnostiku. Ročně projde centrem přibližně 500 klientů.

Chcete podpořit terapeutické centrum Modré dveře? Zapojte se do aukcí, které najdete přímo zde.

Na Aukru dražíte různorodé věci - od dresu československé hokejové reprezentace až po ručně háčkované náramky. Jak sháníte tyto věci do aukcí? Z čeho máte vy osobně největší radost? 

Předměty na dražbu sháníme různými způsoby. Za jedním z nejvýznamnějších zdrojů stojí zakladatel Viliam Sivek, osobnost stojící za mnoha hokejovými aktivitami v naší zemi. A ty drobné předměty, to jsou výrobky klientů Modrých dveří. A některé dary jsou od lidí, kteří nám prostě fandí a uznávají naší práci. Moc všem děkujeme.

Na co je určený výtěžek z aukcí? 

Financování NNO je občas boj o vlastní duševní zdraví :o). Poskytujeme služby, které jsou dle zákona pro lidi naší země. A ta nám na tyto služby dává přibližně 30 procent. A pak se musíme prát o další finance v komplikovaných dotačních řízeních, které nás extrémně zatěžuje administrativně. Navíc mnoho zdrojů je koncipováno tak, že se musíme podílet svou spoluúčastí, někde dokonce jde o 30 procent. A ty musíme někde získat. Takže pokud se výtěžek na Aukru povede, s největší pravděpodobností půjde na takovou spoluúčast, případně při nezískání některých zásadních dotací půjde výtěžek na přímé krytí základních provozních výdajů.

logo Modré dveře

Kromě benefičních aukcí na Aukru, které najdete tady na Aukru ještě pár dnů, můžete podpořit centrum finanční částkou na účet 107- 1066130267/0100.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...