Promrzlá, ale krásná! Tipy beauty blogerky

jsme pomalu přestávali věřit na zimu, když v tom se dostavila v plné síle. Kromě silničářů však s teplotním šokem nepočítala ani vaše pleť. Rendy z blogu ORDINARY LIFE prozradí, jak se o ni starat, aby vám nezamrzl úsměv na tváři.

Zimní období je pro naši pleť i vlasy náročné období. Časté přecházení z teplého a suchého prostředí do mrazivé zimy nás může trochu potrápit. Pokožka je více náchylná k podráždění, ekzémům nebo vysušení a zdaleka se to netýká pouze majitelek suché pleti. Vlivem nižší teploty se snižuje produkce mazu, který pleť chrání, a proto je potřeba o ní dobře pečovat.

Na chvíli schovejte gely a lehké emulze a připravte pleti krém s pořádnou dávkou hydratace. Rozhodně zapomeňte na pověru, že vám hydratační krém může na obličeji zamrznout a pořádně pleť namažte. Nebojte se používat i pleťové oleje, které vždy nanášejte na navlhčenou pleť. To platí i pro majitelky mastné pleti, protože na trhu jsou dnes i oleje určené speciálně na mastnou pleť. Pokud i přesto váháte s jejich používáním, vyzkoušejte je na noc místo nočního krému. I v zimě platí, že pleť musíte důkladně odličovat, zbavovat jí nečistot a nezapomínat ani na peeling nebo pleťovou masku. Jen vyměňte hloubkově čistící masky za ty hydratační a nebojte se je nechat na pleti působit klidně delší dobu (nebo dokonce celou noc).

Během zimy trpí i naše ruce, které jsou často vystavované nevlídnému počasí. Náhlými teplotními rozdíly dochází k překrvení pokožky, která začne rudnout a může dojít i k jejímu loupání a svědění. Kromě rukavic tedy nezapomínejte i výživný krém na ruce, který noste s sebou v kabelce a mějte ho i na pracovním stole. Výborné jsou například krémy s obsahem bambuckého másla, které vysušenou pokožku skvěle hydratují a zklidní. Večer si můžete nanést krém v silnější vrstvě a ruce zabalit do bavlněných rukavic. Nezapomínejte ani na jemnou kůžičku okolo nehtů, kterou pravidelně zatlačujte dřívkem a promazávejte olejíčky nebo speciálními přípravky.

O pleť máte postaráno, ale zanedbávat nesmíte ani zbytek těla.  Pravidelné mazání tělovými mléky nebo másly by se mělo stát každodenní součástí vaší pečující rutiny. Pokud vás nebaví se pravidelně mazat, zkuste si to maličko zjednodušit a pořiďte si sprchový olej. O celé tělo tak můžete pečovat rovnou ve sprše a nemusíte mít výčitky, že pro péči o kůži nic neděláte. V obchodech se podívejte i po tělových scrubech (peelinzích), které obsahují olej, který vaší pleť dokonale obrousí a zároveň zvláční. Extra péči dopřejte suchým místům, jako jsou kolena, lokty nebo paty.  Zapomínat nesmíme ani na rty, které nejsou dobře chráněné a často se stává, že jsou vysušené a plné šupinek. Těch se snadno zbavíte pomocí kartáčku na zuby, kterým navlhčené rty několikrát přejedete. Poté už stačí rty jen pořádně promazat  balzámem na rty nebo na ně nanést trochu medu, který se postará o jejich báječnou hydrataci.

Nesmíme opomenout ani vlasy, které jsou během zimy také velmi zatěžované. Často ztrácejí lesk a mohou se díky nošení čepic i rychleji mastit, plihnout nebo elektrizovat. Zkuste co nejméně vlasy zatěžovat stylingovými přípravky a na chvíli jim dejte pauzu od fénování nebo jiné tepelné úpravy. Připravte si hloubkově regenerační masky nebo bezoplachové kondicionéry, které na vlasech zanechají tenký film, který je chrání. A každý večer dopřejte konečkům i dávku olejíčku, aby se vám netřepily a vlasy zůstaly krásně lesklé.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...