7 podzimních trendů, které unosíte vy i vaše peněženka

Módní trendy vás nezajímají, jste přece svá a nebudete kvůli výmyslům šílených módních návrhářů měnit svůj šatník každou sezónu. V žádném případě. Nikdy. Ale přece jen článek s lákavým názvem Nejžhavější trendy pro letošní podzim a zimu otevřete. Samozřejmě jen proto, abyste pak mohla říct, že v tomhle byste mezi lidi v životě nevyšla.

A víte co? Já jsem na tom úplně stejně. Článků, které mě přesvědčovaly, že bez tohoto kabátu, támhletěch bot a této kožešiny z veverky mě snad na podzim ani nepustí do tramvaje, jsem přečetla hned několik. A přináším vám výběr 7 trendů nositelných pro lidi jako jste třeba vy:

1. Kabát

Zde se názory návrhářů rozcházejí, což je pro nás výhodou – můžeme nosit prakticky cokoliv. Nejčastěji se na molech objevovaly kabáty klasické délky do půlky stehen, avšak vedle nešlápnete ani s maxi dlouhým kouskem sahajícím až po kotníky.

Oprašte svůj starý beztvarý kabát s obrovskými knoflíky, ve kterém jste si onehdá připadala neuvěřitelně trendy. Trendy budete i letos, neforemnost stačí usměrnit koženým páskem a máte na zimu vystaráno.

Vzory jsou povoleny libovolné: kostky, kohoutí stopa, jednobarevné, jakékoliv. Pokud váháte nad barvou, navy nebo-li námořnická modrá má letos zelenou.

A víte, co je údajně největší módní bomba? Koberec! No vážně, navlečte se do koberce, prostřihněte otvor na ruce (na hlavu raději ne, takto vycházejte pouze inkognito) a outfit je na světě. To si alespoň myslí návrháři.

kabátykabáty zleva: 1. | 2. | 3. | 4.

2. Bomber jacket

Bombery jsou hitem už několikátou sezónu. Krátká bundička baseballového stylu působí mladistvě a dá se skombinovat jak s džínami, tak se sukní, záleží jen na materiálu. Tento podzim v obchodech nejspíše narazíte na bombery v lesklých látkách, ty jsou in.

3. Kožešiny

S tou veverkou jsem to nemyslela vážně, kožešina může být z čehokoliv. Tedy MUSÍ být, samozřejmě. Nejčastěji potkáte pravý nebo umělý kožíšek ve formě různých aplikací, jako jsou chlupaté kapsy, límce, klopy či pásy upevněné diagonálně přes rameno.

4. Boty

Chlupů není nikdy dost, pomysleli si Gucciho návrháři, a tak se i z chlupatých botiček stal must-have sezóny.

Stylově úplně jinde, avšak stále módní, jsou masivní černé boty s plochou podrážkou. Martensky, steelky, glády, ty všechny do této kategorie spadají.

Více ženskosti vnesete do svého botníku s kotníčkovou obuví na vysokém podpatku, která velmi dobře vypadá s midi sukní nebo zkrácenými kalhotami.
boty
                                            válenky s kožešinou | masivní boty | kotníčková obuv (konkrétně)

5. Geometrie

Geometrické vzory nejsou žádnou novinkou, všichni víme, že frčely už v šedesátkách. Černobílé i barevné kombinace různě se protínajících čar a obrazců jsou stále v kurzu a při správném výběru vykouzlí s vaší siluetou zázraky.

geometriešaty (konkrétně) | kabát | tuniky | šály

6. Sukně nebo kalhoty? Oboje!

Mnohé z vás odsoudí tento trend jako nenositelný. Sama si nedokážu představit, že bych takto někdy vyšla ven, ale musím uznat, že vysokým modelkám to opravdu slušelo. Sukně v délce pod kolena, boty na podpatku a mezi tím – vyčuhující nohavice kalhot trubkového střihu. Alespoň vám nepotáhne na kotníky.

7. Inspirace v partnerově šatníku

Jako pokaždé se i nyní objevovaly na molech osoby neurčitého pohlaví. Androgynní typy budou vždy přitahovat návrháře, ať už z jakéhokoliv zvráceného důvodu. Pokud se vám tento styl líbí, směle do něj! Nezapomeňte však na alespoň jeden ženský prvek, jako je vypasované sako, hedvábný top nebo podpatky.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...