Pod pokličkou

Kublanka: Candát s mandlovo-hráškovým pyré

Kapra letos pusťte do řeky a místo něj si dejte candáta! Aneb letošní Vánoce u foodblogerů Kublanka budou bez nehody. Přidáte se?;) Na štědrovečerní večeři mají mnozí z nás rybu. Nejčastěji kapra, progresivnější z vás mají třeba populárního lososa. V Česku se kapr prosadil po první světové válce a to především proto, že kapr byl dobře dostupný z…
Více

Kublanka: Hrnkové lívance

Naplníte si jimi bříška na večeři, budete se po nich olizovat k snídani. Hrnkové lívance podle foodblogerů Kublanka prostě nikdy nezklamou. Dokonce, i když zrovna nemáte na čem odvážit mouku;) Až s hrůzou zjišťujeme, jak moc jsme závislí na kuchyňských potřebách. Bez nože si ani neukrojíme chleba, bez pánve nic neupečeme a bez trouby v kuchyni,…
Více

Kublanka: Kuře na houbách s rajčaty

Prý rostou. Takže až nasbíráte, vyberte pěkně vykrmené kuře, sluncem naditá rajčata a poděkujte foodblogerům Kublanka za tento boží recept. Amen. Mráz už pomalu a trvale zalézá pod nehty, ale občas ještě slunce připomene, že vzpomínka na léto není tak vzdálená. Ano, takto by se dal popsat říjen. Nostalgické ohlédnutí za létem v podobě svítícího…
Více

Kublanka: Celerový Caesar salát

Caesar salát obvykle projde i těch, kdo saláty běžně nemusí. A tato jeho podzimní verze od foodblogerů Kublanka vůbec není špatná!  Počasí posledních dnů nám dalo vzpomenout na léto. Ne! Počasí minulého týdne dokonce překonalo celé letošní léto. Takže podzim sem, podzim tam, my jedeme na doznívající horké letní vlně. A k létu patří saláty. Ten…
Více