Kublanka: Zelená polévka

Jak vypadá vitamínový doping? Uvařte si zelenou polévku se špenátem a brokolicí podle receptu foodblogerů Kublanka a užívejte co možná nejčastěji! 

Grilovací sezóna se pomalu blíží ke konci (pokud vůbec nějaká při tomto způsobu léta byla) a my se začínáme zaměřovat na nejdůležitější část roku. Letos je to pro nás prvně září, jelikož starší syn nastupuje do první třídy. A jelikož sdílíme jeho nadšení, tak si nemůžeme dovolit, aby byl do týdne nemocný, tak jako se to dělo ve školce. Proto jsme mu připravili tuto vitamínovou bombu z čerstvé zeleniny. Teď už pouze sehnat všechny sešity, pastelky, penály, aktovky, číslíčka, písmenka a další položky z nekonečného školního seznamu. „Back to school“ je zde.:)

zelena_polevka_kublanka_recept_najdete_na_aukroblog
Ingredience (cca 4 porce)
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 cibule – najemno nakrájená
1 pórek – nakrájený najemno
1 velká moučná brambora – oloupaná a nakrájená
3 stroužky česneku – rozdrcený
1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 brokolice – rozdělená na růžičky
125 g baby špenátu
125 ml šlehačky
hrst bazalkový lístků + na podávání
několik lístků máty + na podávání
zakysaná smetana na podávání
4 ks opečeného chleba
pepř
sůl

Postup
Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej spolu s máslem, přidáme cibuli s pórkem, osolíme a za stálého míchání restujeme do změknutí. Přidáme nakrájeno bramboru, česnek a krátce zarestujeme. Jakmile se česnek rozvoní, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen a necháme jemně probublávat 15-20 minut. K uvařeným bramborám přidáme růžičky brokolice a necháme vařit dalších 5 minut. Poté stáhneme z ohně a přidáme baby špenát. Necháme mírně vychladnout, přidáme bazalku, mátu a vše rozmixujeme dohladka. Na závěr zjemníme smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se lžící zakysané smetany a plátkem opečeného chleba.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...