Nejvzácnější Pokémon karty – jejich hodnota vás posadí na zadek

Našli jste doma sbírku Pokémon karet, se kterými jste si hráli ve škole s přáteli? Možná máte v ruce opravdu raritní kousky, které mají velkou sběratelskou cenu. Prozradíme vám, jak a podle čeho se určuje cena těchto karet, za kolik se prodaly nejvzácnější kusy a jak byste karty měli chránit.

Jak se hraje hra s Pokémonama?

Kromě samotného sbírání karet si můžete s vašimi Pokémon kartami zahrát hru. Hra je určena pro dva hráče, kteří mají balíček s alespoň 60 kartami nejen samotných Pokémonů, ale i s kartami energie, trenérů, pomocníků a speciálních karet pro zmatení Pokémona soupeře. Než začnete, je potřeba důkladně promíchat balíček s kartami, losem určíte, kdo bude začínat. Každý hráč si na začátku hry lízne 7 karet. Pokud jste na tahu, umístíte vašeho aktivního Pokémona na stůl lícem dolů (aby nebylo vidět, o kterého Pokémona se jedná), další Pokémony můžete umístit na lavičku. Při každém tahu si hráč lízne z balíčku jednu kartu a může přidat kartu energie k vyloženému, již obrácenému, Pokémonovi (karta Pokémona se obrací po jednom tahu). Dále můžete vylepšit vašeho Pokémona pomocí trenérské karty. Úkolem hry je porazit soupeřovy Pokémony, které má na stole. Útok na něj můžete provést pouze, pokud má váš Pokémon dostatek energie. Kromě vyřazení všech soupeřových Pokémonů končí hra, pokud hráč získá všechny odměny za vyřazení Pokémonů, dojde čas na hru, nebo někomu dojdou karty v balíčku.

Pokémon hra

Podle čeho se určuje hodnota Pokémon karet?

Na trhu se již objevilo několik edic Pokémon karet, k těm nejoblíbenějším patří Pokémon karty z roku 1999, ale sběratelé mohou sbírat pouze ty nejvzácnější nebo podle vzhledu samotné karty. Všeobecně se cena raritní karty určuje primárně podle vzhledu, síly a stáří dané karty, kde patří k oblíbeným Base set. Většina sběratelů chce samozřejmě nepoškozené karty, ale někteří se soustředí i na konkrétní typy karet, které jsou Reverse Holo, Full art, Holo nebo Promo. Další sběratelé kupují Pokémon karty podle síly jednotlivých Pokémonů.

Raritní Pokémon karta

Jak ochránit své raritní Pokémon karty?

Pokud již vlastníte nějaké Pokémon karty, je potřeba o ně správně pečovat, aby si zachovaly svůj původní vzhled a neztratily cenu. Ideálním doplňkem pro karty jsou speciální alba, která se vydala v mnoha provedeních. Trochu levnější variantou jsou fólie, do kterých můžete pohodlně vložit kartu a následně umístit folii do šanonu.

Album pro Pokémon karty

Za kolik se prodaly nejvzácnější Pokémon karty?

Ve světě se již prodalo několik Pokémon karet za opravdu neskutečnou cenu. Mezi nejznámější a nejvzácnější karty patří například Promo karta Charizarda a holografický Shadowless Charizard First Edition, jejichž cena se pohybuje okolo 50 tisíc $. K dalším drahým kartám patří Trophy Pikachu Trainer No. 1, Pikachu Illustrator a Tropical Mega Battle Cards, které se vydaly pouze při jedné příležitosti nebo v jedné edici. Jejich majitelé se jich kvůli omezenému množství nechtějí vzdát.

Charizard
1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (4 hlasů, průměr: 4,25 z celkem 5 hlasů)
Loading...