Časopisy vašeho dětství. Pamatujete si je všechny?

"Mamííí, koupíš mi nové číslo _____?!? Prosíííím!" A tak to bylo každý týden nebo co čtrnáct dnů, podle toho, jak často váš oblíbený časák vycházel. A kde je jim konec? V trafice si dneska koupíte málokterý. Zato na Aukru jsou stále k mání! 

ABC

caospisy_abc_a_dalsi_na_aukru

ABC (lidově Ábíčko) jsme na Aukru našli jako zdaleka nejdražší dětský časopis. Teda pokud zrovna máte políčeno na ročníky z let 1957 - 1959. Ty jsou na Aukru k mání za 1 999 Kč. ABC jinak nemohlo minout žádného teenagera, který si frčí na vlnách vědy, techniky, přírody a geografie. Abíčko je po právu kultovní i díky tomu, že vychází už víc než půlstoletí - a kdo nemá na skříni poskládanou a poslepovanou vystřihovánku s nánosy prachu z tohoto časopisu...

Ohníček

casopis_ohnicek_velky_vyber_na_aukro

Ten už si dneska v trafice nekoupíte. Měl smysl pro humor, ale zlatou medaili Za socialistickou výchovu dostal za něco trochu jiného;) I tak se naštěstí Ohníček za svou éru vydávání stihl zapsat do srdcí mladých pionýrů jako ten časák, kde jste se mohli dozvědět, jaké filmy zrovna pofrčí na Festivalu dětských filmů v Gottwaldově nebo co zase provedl pes Barbánek z kresleného seriálu...

Čtyřlístek

casopisy_ctyrlistek_velky_vyber_na_aukro

Čtyřlístek vychází od roku 1969 a v roce 2014 byl podle českých dětí stále nejoblíbenějším dětským komiksem. A recept na úspěch napříč generacemi? Potřebujete jednoho geniálního Myšpulína, vystrašeného Pinďu, nenažraného Bobíka a krásnou Fifinku. Protřepat, nemíchat.

Sedmička

casopis_sedmicka_velky_vyber_na_aukro

Kdo byl správný pionýr, tomu nemohla "Sedmička pionýrů" s podtitulem "čtení pro chlapce a děvčata na 7 dní" na socialistické poličce chybět. Hned vedle Nu pogodi. Tři roky po revoluci to Sedmička vzdala.

Mateřídouška

casopis_materidouska_velky_vyber_na_aukro

Vychází nepřetržitě už od roku 1945. Takže kromě toho, že jste ji četli vy, nejspíš ji četli i vaši rodiče a nyní si na ní ujíždí vaši potomci. Stejně jako Ábíčko i Mateřídouška vychází dodnes. Z pohledu dneška patří mezi nejkontroverznější číslo z roku 1949, kdy ku příležitosti oslav 70. narozenin soudruha Stalina vyšla Mateřídouška s vůdcem na obálce. Howgh!

A jaký byl váš oblíbený časopis?

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (2 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...