5 věcí, které mě naučil prodej na Aukru

Přemýšlíte o tom, že byste začali vydělávat peníze prodejem na Aukru? Pokud patříte mezi začátečníky, možná vás inspiruje můj příběh. Začínala jsem prodejem knih po babičce a dnes patřím k prodejcům Aukro+ s několika tisíci vystavenými položkami. 

Chcete si zkusit, jaké to je prodávat na Aukru? Prodávat můžete jako běžný registrovaný uživatel ze stejného účtu, se kterým nakupujete, nebo si můžete zřídit podnikatelský účet - u něj se neobejdete např. bez živnostenského listu. Pokud se rozhodnete vystavit své zboží přes Aukro, nebudete se muset starat o propagaci zboží, Aukro vše provede za vás. A pak už to chce jen trochu odvahy.

Na Aukru jsem začala podnikat před čtyřmi lety. Nejdříve jsem prodej zkusila jako běžný uživatel. Rozprodávala jsem tehdy sbírku knih po mé babičce. Zjistila jsem, že mě obchodování baví a po čase jsem si založila podnikatelský účet gladiola_shop. Začínala jsem s nabídkou asi 500 kusů knih. Po čase se mi ozvali ze zákaznického servisu, že díky velkému množství pozitivních komentářů se mohu stát Aukro+ prodejcem. Získala jsem tím různé výhody v podobě plného servisu. Mám tak k dispozici propagaci zboží, poradenství ohledně obchodování na Aukru a reklamu. Mohu využívat manažera prodeje za 1 Kč měsíčně a mám zdarma on-line platby prostřednictvím platební brány PayU. Aukro+ prodejce může mít také k dispozici promo balíček se zvýhodněnými cenami propagace, díky kterému se mi o něco zvýšil obrat. Nyní mám v nabídce přes 2500 kusů knih a nabídka se neustále rozrůstá. Zákazníci se do mého obchodu rádi vrací a někteří se již stali věrnými stálicemi.

Co se při prodeji na Aukru naučíte?

1) Naučíte se efektivně vytvářet nabídku vystaveného zboží. Dobře vyfotografované zboží je základem úspěšného prodeje. K nabídkám je důležité připojit také podrobný popis zboží. Obzvlášť důležitý je popis tehdy, pokud se nejedná o nové zboží.

Například já se na Aukru živím prodejem použitých knih. Pro moje zákazníky, kteří často kupují použité knihy jako dárek, je popis velmi důležitý. Kdyby třeba na knize byla nějaká drobná vada a v popisku by to uvedeno nebylo, mohl by to být problém.

Klíčová slova, která v aukci zadáte, jsou nezbytná k dobrému vyhledání nabízeného zboží. Nepodceňujte výběr zvolené kategorie, do které zboží patří.

2) Stanete se skutečnými obchodníky, stanovíte si cenu, za kterou své zboží budete prodávat. Vyzkoušíte si, jaký je to pocit dražit některé vzácné kousky. Pokud budete dražit něco, o co je opravdu mezi lidmi zájem, může se vám stát, že aukce bude velmi napínavá. Hlavně pokud cena za zboží poroste.

3) Komunikace a jednání s lidmi ohledně vašeho prodeje bude téměř na denním pořádku a to v kteroukoliv denní i noční dobu. Je třeba mít velkou trpělivost a toleranci. Dotáhnout totiž prodej do konce, tak aby byl obchod zakončen pozitivním komentářem, není vůbec snadné.

4) Své zboží vždy kvalitně zabalte. Určitě se vyplatí investovat třeba do bublinkových obálek. Máte tak téměř jisté, že zboží přijde zákazníkům v pořádku neporušené. Budete-li mít hodně zásilek, přepravní společnosti vám vyjdou vstříc s cenou, za kterou zásilky přepraví.

5) Díky obchodování na Aukru se naučíte posílat zboží prostřednictvím České pošty, Uloženky, PPL nebo DPD. Čím více možností přepravy svým zákazníkům poskytnete, tím budete mít větší šance, že si vaše zboží někdo koupí. Nebojte se i zasílání zboží na dobírku. Budete řešit příchozí a odchozí platby, které budou s vaším prodejem spojené. Naučíte se aktivně využívat platební bránu PayU, kterou využívá velké procento zákazníků na Aukru. Výhodou je opravdu velmi rychlé přijetí platby za zakoupení zboží.

Díky Aukru si můžete vyzkoušet, jaké to je vést a řídit svůj obchod. Třeba se vám obchodování zalíbí a budete se prodejem živit jako já. Obchodujte srdcem. Brzy se stanete úspěšnými obchodníky. Že nevíte, jak se obchoduje srdcem? Je to jednoduché. Mějte z obchodování radost. Se svými zákazníky jednejte s laskavostí a vlídností a myslete na to, že výdělek je vlastně až to poslední. Ne nadarmo se říká „náš zákazník, náš pán“.

Tak obchodování na Aukru zdar!

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...