Originální Tečovický monolit

Jakoby spadl z nebe. Na poli u Tečovic se objevil monolit, který překvapil místní i přespolní výletníky. Podobné kovové monolity se v poslední době začaly objevovat hned na několika místech ve světě. Neznámé objekty již byly spatřeny ve Spojených státech amerických, v Německu, Anglii, Rumunsku.

Jedno je jisté. Objevil se neznámo jak a za dva dny opět zmizel, stejně jako podobné objekty ve světě. Na pár dní se v Tečovicích a v okolí stal monolit hlavním tématem k diskuzi. Což, jak jsme před nedávnem zjistili, byl přesně ten záměr, s jakým sem byl umístěn. Jak se tečovický monolit na pole dostal? My už to víme. Záhada vyřešena.

Tečovický monolit v médiích
Záhada na Zlínsku zmátla vědce, umělce i politiky

Za celou záhadou s monolitem stojí stavební společnost Zlínské stavby, která jej tu vztyčila v noci 11. 12. 2020. "Chtěli jsme místním tohle těžké období trochu zpříjemnit. A myslíme si, že to se nám povedlo. Dali jsme jim příjemnější téma k hovoru, než je koronavirus, a zároveň také cíl společné procházky." zhodnotili představitelé společnosti.

A proč vám o celé záhadě vlastně píšeme? Protože právě originál Tečovického monolitu můžete mít vy doma na zahradě. No vážně. Od čtvrtku 4. 3. 2021 si na něj přihoďte v charitativní aukci, jejíž výtěžek poputuje do Nadace Korunka a jejímu svěřenci Kubovi, kterého čeká finančně velmi náročná operace.

Kubovi moc držíme palce a věříme, že monolit si v aukci povede víc než skvěle. V Kubův prospěch se také Aukro vzdalo poplatku z prodeje, do Nadace Korunka tedy poputuje 100% výtěžek z aukce.

Na charitativní aukci můžete mrknout jen tak, i pokud si nechcete sami přihodit.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (1 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...