Dražba roku 2017: známka Modrý Mauricius začíná unikátně na Aukru od 1 Kč

Investice do cenných známek není jen koníčkem, který měli naši dědečkové, ale i chytrým způsobem, jak uložit peníze. Především pokud jde o jednu z nejcennějších známek na světě. Modrý Mauricius (odborně označován jako Mauricius post office) bude exkluzivně dražen na Aukru s počáteční cenou 1 Kč.

Na aukci, která započne dnes v 18:00 hodin se Aukro připravuje již měsíce. Z důvodu předpokládaného vysokého zájmu o známku jsou zapojeny externí servery, které zabezpečí hladký průběh dražby a zabrání případnému přetížení.

Výherci bude Modrý Mauricius zaslán poštou prostřednictvím historické pohlednice přímo ze Zlína. Předpokládané doručení jsou tři pracovní dny. Po tuto dobu bude nasazený vyšší počet hlídek Policie ČR v ulicích v okolí pošty.

Aukce nejdražší známky světa na největším českém obchodním portále není pro znalce z oblasti filatelie velkým překvapením. Jak informovala přední česká média, tuto známku totiž v minulém roce zakoupil neznámý investor z Prahy, a bylo tak jen otázkou času, kdy bude Modrý Mauricius opět k mání. Prodej vzácného kousku přes Aukro, které si zakládá na bezpečném obchodování, byl proto logickým krokem.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...