56. ročník Zlín Film Festivalu ve francouzském stylu

56. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež nabídne hned několik velkých témat. Kromě fokusu na kinematografii Francie připomene i 80 let zlínského filmového studia a společenským tématem číslo jedna bude bezpečnost dětí. To vše a další bohatý doprovodný program na vás čeká ve Zlíně od 27. května do 3. června 2016.

cerveny-koberec_web_image1
Milovníci francouzských filmů, těšte se!
Vzhledem k tomu, že se jedná hlavně o filmový festival, zaměříme se na nabídku filmových projekcí, konkrétně z francouzské kinematografie, kterou zbožňují lidé po celém světě. Dny francouzské kinematografie nabídnou snímky pro dětské publikum, vedle nichž budou v nabídce i díla francouzských filmových klasiků. Francouzská sekce bude dělena na menší podsekce – Francouzské dětství, Animovaný film, Literatura a v neposlední řadě Dítě ve filmech klasiků. Vedle starších snímků budou uvedeny také nejnovější snímky francouzské produkce!

kinematovlak_web_image1
Čeká vás doprovodný program plný zábavy hlavně pro děti
Abyste ale pořád neseděli v kině, budete mít možnost se pobavit i venku. Pro děti je připravený veleúspěšný projekt Festivalového zámku – zóny her, zábavy a tvořivosti, kdy se Zlínský zámek na 8 dní promění v zábavní centrum nejmenších návštěvníků ZFF. Po úspěchu z minulého roku nebude chybět ani Divadelní zóna Pegas Nonwovens v parku, kde se budou celý týden konat divadelní představení a celodenní dílničky. Pro ty, kteří by si chtěli na vlastní kůži vyzkoušet nové digitální technologie pro zpracování obrazu a zvuku, je připravena interaktivní expozice FILM-LAB v Univerzitním centru Univerzity Tomáše Bati.

film-industry_web_image1
Ale ani náměstí Míru ve Zlíně nezůstane opuštěné – v pátek 27/5 se zde bude odehrávat DEN SE ŠKODA AUTO, v sobotu 28/5 SPORTOVNÍ DEN S ČT, v úterý 31/5 se můžete těšit na koncert Heleny Vondráčkové a v pátek 3/6 festival zakončí VIVA DEN, interaktivní program generálního partnera ZFF.

Zábava pro dospělé a adrenalin, to vše nabídne večerní program
Večerní program bude podobně nabitý. Koncertem z cyklu JAZZ NA ZÁMKU nás obšťastní například kapely Fresh Minute, Sebranka Jazz Orchestra, Lena Yellow a také výborný jazzový hudebník František Segrado. Pro ty, kteří si potrpí spíše na populární hudbu nebo českou či slovenskou klasiku, je připravena koncertní zóna v rámci Open Air Place na nám. T. G. Masaryka. Vystoupí například Slza, Richard Müller, Monkey Business, Jaroslav Uhlíř s kapelou nebo Čechomor. Po skončení koncertu se bude každý večer promítat filmová projekce letního kina.

Ti, kteří mají rádi spíš adrenalin, mají připravený program ve festivalovém stanu, který je umístěn hned pod koncertní zónou. Horolezecká stěna, DiscGolf, Bungeerunning, horkovzdušný balón a ve večerních hodinách DJs vystoupení z různých oblastí hudby (Rock, Disco, Rnb, Tech House atd.) – to vše je součástí programu festivalového stanu.

klapky_web_image1

Výstavy a divadelní představení nesmí chybět
Doporučujeme navštívit unikátní výstavu ORBIS PICTUS PLAY ZLÍN, což je výstava více než 60 interaktivních objektů, rozvíjející imaginaci a fantazii se zaměřením na kreativní poznávání světa i sebe sama skrze vlastní smysly. Tuto výstavu si můžete prohlédnout v prostorách ZLÍNSKÉHO ZÁMKU a 14|15 BAŤOVA INSTITUTU.

Jste zváni také na výstavu SALON FILMOVÝCH KLAPEK, ve foyer Kongresového centra Zlín, kdykde budete mít poslední možnost zahlédnout klapky namalované různými umělci speciálně pro Zlín Film Festival. V neděli od 13h pak proběhne jejich veřejná dražba.
Těšte se i na koncert houslisty Pavla Šporcla, představení česko-francouzské herečky Chantal Poullain nebo divadelní představení Divadla Drak z Hradce Králové POSLEDNÍ TRIK GEORGESE MÉLIÈSE.

V neposlední řadě se bude tančit v Tanečním kurzu Jana Ondera, tanečníka z pořadu StarDance, také se bude tančit přímo v ulicích díky akci Tančení v ulicích nebo si budete moci zakoupit francouzské speciality a dobroty ve Francouzské uličce přímo v centru města.

Kompletní doprovodný program naleznete na webu www.zlinfest.cz už 13. května. Vstupenky na koncerty a jiná představení zakoupíte v síti Ticketportal nebo na místě, pokud není uvedeno jinak.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...