Zimní banánové smoothie. Ideální do fitka i k lenošení

Chystáte se do fitka nebo  budete večer lenošit v houpacím křesle s knížkou v ruce? Ať tak či tak, obě z těchto aktivit vám zpříjemní zimní banánové smoothie. Ptáte se, jak je možné, že jedno smoothie zafunguje ve dvou tak rozdílných situacích? Vysvětlím později.

Budeme potřebovat:

1 zralý banán (cca 100 g)
160 ml kokosového mléka v plechovce
160 ml vody
5 sušených švestek
1 lžíce burákového másla
1 lžíce čerstvého zázvoru jemně nastrouhaného
½ lžičky mleté skořice
1 lžička mletých ořechů na posypání

DSC_1935

Všechny ingredience, krom mletých ořechů, přidáme do mixeru a mixujeme, dokud nezískáme jemnou tekutou konzistenci. U mého přístroje to trvalo cca 30 vteřin při 10 000 otáčkách. Nalijeme do sklenice, posypeme pomletými oříšky a ucucáváme. Mně se ucucávat nepodařilo – mé chuťové buňky byly tak namotivované, že jsem to do sebe barbarsky (asi tak na 4 hlty) kopla.

Dobře stravitelné a výživné = do fitka jako dělané

Jak jsem zmínila výše, tento koktejl je vhodný např. hodinku před fyzickou aktivitou. Díky banánu, kokosovému mléku a arašídovému máslu je to nejenom výživné, ale poměrně dobře stravitelné, tudíž vás při cvičení nebude bolet bříško. Obzvláště použijete-li kokosové, mandlové či jiné rostlinné mléko. Klasické kravské mléko před cvičením nedoporučuji, protože zahleňuje a váš požitek z pohybu by to akorát kazilo. Tento koktejl je rovněž vhodný cca 45 – 60 minut po cvičení, třeba jako lehčí forma večeře.

DSC_1949

Relaxační vitamín: kombinace ořechů s banánem

Pokud nemáte v úmyslu se někde lopotit, ale chcete v klidu relaxovat, banán vám zprostředkuje ty látky, které k duševní pohodě nezbytně potřebujete. A díky zázvoru a skořici, které mají prohřívací účinky, vám při lenošení nebude zima. Švestky nám pomůžou zahnat chuť na čokoládu (které se dá u čtení knížek sníst víc než dost) a ořechy nám pomohou udržet klidnou mysl, která bude odolná vůči všem okolnostem snažících se nás vytrhnout z pohody. 😉

Přeji příjemné pocucáníčko (a já si jdu asi dát repete) 😀

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (1 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...