Vyrobte si notýsek s příběhem

ani nevím kolik jsem jich vyrobila, ať už pro sebe nebo jako dárek pro rodinu a kamarády. Jeden byl látkový, druhý ze starých pohlednic, další se samolepkou Mickey Mouse nebo minimalistický z kartonu. A každý notýsek byl navíc originální i příběhem, který mu doslova "vepsal" jeho nový majitel. Nejvíc mě na tom bavilo, jak jednoduše si můžete takový notýsek s příběhem vyrobit. 

K výrobě notýsku potřebujete:

- 5 až 10 bílých nebo barevných A4 kancelářských papírů (záleží na tom, kolik listů by váš notýsek měl mít)

- Tvrdší karton nebo pohlednice (na přední a zadní stranu notýsku)

- Nůžky

- Tužku

- Lepidlo na papír (u mě vede Herkules)

- Látku na přebal (není nutná, ale sami uvidíte, že notýsek s látkou na přebalu vypadá parádně)

Jak na to:

kolaz_II

1. Přehněte A4 - kratší stranu k boční delší a to stejné zopakujte i z druhé strany. Ohlídejte si, aby vždy pěkně všechno lícovalo – notýsek pak bude vypadat lépe. Přehyby vždy přejeďte hranou nůžek nebo tužky, aby byly co nejostřejší. Nakonec přehněte spodní krátkou hranu, tak aby byl přehyb přesně v kříži.

kolaz_III

2. Vystřihněte si srdce jehož špičatá část bude pravoúhlá (případně nakreslete horní oblouky srdce na rovnou na složený papír). Srdce vystřihněte – po rozložení vznikne tvar čtyřlístku. Tímto stylem připravte i další listy notýsku (bílé i barevné, pokud máte).

kolaz_IV

3. Jednotlivá srdce poslepujte (vždy naneste tenkou vrstvu lepidla na jednu stranu a rozetřete pečlivě až do krajů).

Na přípravu desek vezměte tvrdý karton. Obkreslete a vystřihněte dvě stejná srdce. Na jednu stranu každého srdce naneste tenkou vrstvu lepidla a nalepte srdce na látku, tak aby látka byla hezky napnutá. Následně ostřihněte látku zhruba 1 cm od okraje, ohněte látku za okraj a přilepte na zadní stranu po celém obvodu. Stejně udělejte i druhé srdce.

kolaz_V

4. Hotové desky nalepte na již slepený vnitřek notýsku. Celý notýsek pak nechte ideálně přes noc zatížený, aby byl pěkně vyrovnaný.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...