Ředitel Aukro.cz: stavíme nové české Aukro

Zdravím Vás ze Zlína,

jmenuji se Václav Liška a před čtrnácti lety jsem Aukro v tomto městě založil. V minulém roce jsem se navíc stal i jeho majitelem. Rád bych se s Vámi podělil o svůj příběh a zároveň Vás přizval k tomu, abyste i Vy byli jeho součástí. Součástí příběhu nového českého Aukra.

Vezmu to od začátku:

Od svého spuštění v roce 2003, u kterého jsem stál i já, bylo Aukro součástí polského obchodního portálu Allegro. S Allegrem v zádech jsme vyrostli a vybudovali si pozici největšího českého obchodního portálu. Postupem času jsem svou energii věnoval také jiným e-commerce projektům ve střední a východní Evropě a nestál úplně u všech rozhodnutí a milníků Aukra. Když ale přišla možnost Aukro koupit a vrátit se do něj v roli ředitele a spolumajitele, neváhal jsem. Aukro je tak od loňského roku ryze českou firmou. Na první pohled možná není tahle změna zatím patrná, ale společně s Vámi bychom to brzy chtěli změnit.

Stavíme nové české Aukro

Největším úkolem, který máme před sebou, je oddělit české Aukro od polské platformy. Technologická základna totiž nebyla součástí našeho investičního nákupu a Aukro proto do dnešní doby stále běží na stejné platformě jako polské Allegro. Je férové přiznat, že nám to v tomto okamžiku hodně svazuje ruce. Znamená to totiž, že nemůžeme ovlivnit úpravy, které Allegro na platformě dělá, ani odpovídajícím způsobem reagovat na Vaše požadavky.

Uvedu příklad: Z Vašich reakcí dobře víme, že mnozí zákazníci nesouhlasí s novinkou, kdy prodejce nemá možnost okomentovat přístup kupujícího. I kdybychom Vám chtěli vyhovět a komentáře obnovit, technicky to v tomto okamžiku nejde. A takových situací může nastat víc. Jinými slovy, dočasně musíme pasivně přijímat všechny změny, které zavede polské Allegro. To bude platit až do doby, než spustíme nové Aukro, které bude technologicky i jinak zcela nezávislé na Allegru.

Až se to stane, bude zodpovědnost za to, jak Aukro vypadá, jaké nabízí služby a jak funguje, záviset pouze na českém managementu a celý systém se začne opírat o zkušenosti, přání a potřeby českých zákazníků. Do té doby nás čeká spousta práce, kterou teď pro nové Aukro odvádí špičkový tým programátorů. Vás bych chtěl požádat především o trpělivost a shovívavost po dobu, kdy nemáme nad starým webem Aukra dostatečnou kontrolu. Připravte se prosím také na to, že s přechodem na nový web budeme postupně upravovat i obchodní podmínky. Tyto změny by neměly nijak narušit hladké obchodování na Aukru a o všech budete včas informování v Novinkách.

Určitě Vás zajímá, jak bude nové Aukro vypadat. Na rovinu říkám, že bude trochu odlišné od Aukra, na kterém obchodujete dnes. Dali jsme si za cíl, abyste na novém českém Aukru rychleji a pohodlněji nakoupili nebo prodali to, co zrovna potřebujete. Proto zrychlujeme nákupní proces, zjednodušujeme registraci, zlepšujeme vyhledávač. Zároveň však na novém Aukru v okamžiku jeho spuštění nenajdete všechny funkce, na které jste zvyklí. Neznamená to ale, že tam časem nemohou být opět doplněny. Naprogramovat platformu, na které poběží největší český obchodní portál, kde denně proběhnou desítky tisíc transakcí, je velké sousto a nás tlačí čas, abychom se od Allegra oddělili co nejdříve. Proto bude nové Aukro zpočátku štíhlejší než jeho stávající předloha. Postupně počítáme s tím, že budeme přidávat a obnovovat takové funkce, které budou Vám, českým zákazníkům, dávat největší smysl.

Pojďte do toho společně s námi

A ještě jednu novinku chystáme. Řada z našich zákazníků je s Aukrem od začátku, znáte jej opravdu dobře a je škoda, že jsme s Vámi v posledních letech ztratili kontakt. Rád bych na něj navázal a poslechl si Vaše názory a nápady. Proto plánujeme zapojit Aukro komunitu a otevřeně se s Vámi bavit nad tím, jaké by nové české Aukro mělo být. Zatím mám pro Vás jeden návrh: Napište mi na adresu reditel@aukro.cz, co Vás zajímá nebo na co jste nenašli odpověď v tomto e-mailu. Každý měsíc vybereme Vaše nejpalčivější otázky a zodpovíme je na blogu.

Přál bych si, aby mezi námi panovala důvěra. Věřím tomu, že Vaše názory a připomínky mají svou váhu, a podle toho k nim budu přistupovat. Zároveň bych si přál, abyste Vy věřili novému českému managementu, který pro Vás lepší Aukro připravuje. Dejte nám 4 až 5 měsíců, než dokončíme, otestujeme a spustíme novou platformu. A my Vám pak dáme možnost podílet se na jejím příběhu.

Děkuji a na viděnou na novém Aukru,

Václav Liška
Ředitel Aukro.cz


Sledujte Aukroblog, kde pro Vás budeme zodpovídat nejčastější dotazy, které pošlete na e-mail reditel@aukro.cz. 

Odkaz, kde odpovědi na dotazy najdete, brzy zveřejníme ZDE. Jen nám dejte čas, abychom sesbírali dostatek Vašich dotazů a podnětů. 

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (55 hlasů, průměr: 3,05 z celkem 5 hlasů)
Loading...