Pro kutily: 4 nástroje, které nahradí mobilní aplikace

Nevěřili byste, kolik nářadí a nástrojů se vejde do chytrého telefonu. Kutilskou brašnu ale zatím nevyhazujte, protože třeba vrtat hmoždinky mobily neumí;) Zatím. Zato přibíjet hřebíky už smartphony umí! 

1. Vodováha
I když zrovna nejste domácí kutil, občasnému přidělání poličky či obrazu se nevyhnete. V takových případech buď můžete spoléhat na oko manželky, která vaše počínání zpovzdálí sleduje, nebo použít o něco přesnější vodováhu. Nebo si stáhnout některou z mnoha aplikací, která klasickou vodováhu nahrazuje. Pak už jen stačí přidržet telefon u předmětu a na první dobrou vidíte, zda je vyrovnán.

Android | iOS

2. Metr
Skládací či svinovací? Dneska už jim na paty šlape ten mobilní. Smartphony nabízí různé typy metrů a dálkoměrů, které dokážou spočítat vzdálenost objektu. Každá aplikace funguje na jiném principu – některé měří výšku, jiné jsou schopny změřit vzdálenost mezi dvěma objekty. Záleží, co zrovna potřebujete. A přesnost? Jak kdy! Přečtěte si recenze jednotlivých aplikací, než se pro nějakou rozhodnete.

Android | iOS

3. Tužka a blok
Jakmile změříte, potřebujete si své údaje někam poznačit. Místo tužky a papírového bloku můžete využít vás poznámkový blok v telefonu. Nebo ještě lépe aplikaci Photo Measures App. S její pomocí objekt (dejme tomu váš obývací pokoj) vyfotíte a míry si zaznačíte přímo do jednotlivých objektů na fotce. Kromě toho můžete přidávat přímo k fotce komentáře, exportovat fotku jako JPG nebo PDF a využívat další vymoženosti. Uvidíte, že nová sedací souprava se vám bude vybírat mnohem lépe.

AndroidiOS

4. Kalkulačka
Kdo to nespočítá v hlavě, má na to kalkulačku. A kdo nemá kalkulačku, má aplikaci na převod jednotek. Využijí je hlavně pokročilí kutilové a stavaři. Tyhle aplikace dokážou přepočítat jednotky délky, objemu, hmotnosti, teploty, tlaku, výkonu nebo třeba spotřeby paliva.

Android | iOS

A jak je to s těmi hřebíky? Koukněte na video;)

hrebik_a_telefon

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (1 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...