Staňte se hvězdou večírků v malých černých

Kdyby měly letošní vánoční večírky společný hashtag, my hlasujeme stejně jako Coco Chanel pro #malecerne. Jak vybrat ty správné a s čím je zkombinovat? 

Definice malých černých je poměrně jednoduchá: pouzdrové šaty těsně nad kolena. Když se poprvé téměř před stoletím objevily v návrzích od Coco Chanel byly o něco delší než jak je známe dnes. Na výsluní je dostala o 30 let později křehká Audrey Hepburn ve filmu Snídaně u Tiffanyho. Od té doby jsou elegantní jednoduché spíše kratší a nadčasové šaty nezbytnou součástí šatníku každé ženy. A ideálně ve více variantách;) Do této nadčasové klasiky se nemusíte bát investovat. Jsou to totiž doplňky a další kombinaci, kterými určujete nositelnost a styl vašich malých černých.

male_cerne_velky_vyber_na_aukro

Malé černé mohou mít mnoho podob

6 zásad, jak vybrat a kombinovat malé černé

1. Zapomeňte na aktuální trendy a vyberte si takový střih, jaký podtrhne to nejlepší z vaší postavy nebo naopak zakryje to, na co nechcete upozorňovat. Zvýšený pas prodlouží postavu, lodičkový výstřih či volný živůtek vytvoří dekolt, silnější boky a stehna skryje áčková sukně (ale ne vždy!), objemnější postavu zakamufluje zavinovací efekt.

2. Rukávy můžete mít krátké i dlouhé. Obecně platí, že krátké rukávy se lépe kombinují s ostatním oblečením a doplňky.

3. Čím menší postava, tím kratší délku byste měla volit. Obecně: i pár centimetrů hraje roli. Pokud se vám bude zdát, že vaše nové malé černé by měly s kratší délkou větší šmrnc, nebojte se do nich střihnout.

4. Extravagantní barva silonek může vaše malé černé ozvláštnit a posunout do jiné dimenze. V případě, že punčocháče sladíte s barvou bot, zajistíte si delší nohy. Klasikou ale zůstávají silonky v tělové barvě, která by měla co nejvíce odpovídat barvě vaší kůže.

5. Šperky volte podle příležitosti. Perly jsou díky Audrey nesmrtelné, zlato dodá šmrnc. Nebojte se ani bižu.

6. A jaké boty? Na hogo fogo akce volte uzavřené černé lodičky na podpatku. Na neformálním vánočním večírku budete za hvězdu v barevných sandálcích na podpatku. Ležérnější dojem vzbudíte, když si vezmete kozačky nebo baleríny.

7. Kabelku zvolte menší. Ideální je psaníčko v barvách doplňků nebo černé. Ideální tečkou za vaším večírkovým outfitem bude parfém😉

male_cerne__velky_vyber_na_aukro

Malé černé v elegantní kombinaci

malé černé | kabáty | kabelky | kozačky

male_cerne_velky_vyber_na_aukro

Malé černé v extravagantní kombinaci

malé černé | pásky | kotníkové boty | kabelky | kožešiny

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...