Kupujeme sedací soupravu. Zn.: tu pravou

A je to tady! Konečně si pořizujete novou dominantu obývacího pokoje: pohovku. Prvotní dávku euforie ale brzy vystřídá pocit bezmoci, protože sedaček je nepřeberné množství. Jenže, která je ta pravá? Naše základní rada zní: řiďte se životním cyklem vaší rodiny. Oceníte to vy i váš rozpočet.

Říká se, že nejpohodlnější sezení v místnosti by mělo být umístěno naproti dveřím. Jenže ne vždy je to vzhledem k rozvržení prostoru, umístění oken či dveří možné. Rozhodně nedejte na dojmy a raději si vše pořádně přeměřte, jak místnost, tak samotnou sedací soupravu. Rovnou k tomu můžete přibrat i vchodové dveře (ano, i na to musíte při nákupu větších kusů nábytku myslet).

Kdy se hodí rohové řešení 
Jakmile máte přeměřeno, ukliďte metr a zamyslete se, k čemu by gauč měl sloužit: pořádáte často bytové dýchánky pro větší společnost? Ideální je rohová sedačka: všichni se vzájemně velmi dobře slyší a také na sebe při povídání dobře vidí. Další výhodou rohových souprav je to, že poslouží jako předěl mezi oblíbenými centrálními místnostmi 3v1 (obývák, jídelna a kuchyně). Při nákupu rohové sedačky si dejte pozor na zmíněné uspořádání prostoru. Proto výrobci často nabízejí levou a pravou variantu.

sedací_souprava_Niko_1 (1)

O čím dál větší oblíbenosti rohových sedacích souprav svědčí tato sedačka, která patřila na Aukru k bestsellerům roku 2014. Na Aukru ji najdete v různých barevných variantách podle posledních trendů.

Pokud se k vašemu životnímu stylu velká sedací souprava nehodí, ale nechcete trpět nedostatkem sedacího místa v případě přepadovky, s klidem si pořiďte dvojsedák či trojsedák a k němu si dopřejte křeslo nebo elegantní taburet. V obou případech mohou být tyto kusy součástí kupované pohovky nebo může jít o solitéry, které se vhodně designově doplňují. Můžete je mít umístěné i v jiném pokoji a s příchodem návštěvy je jednoduše přenesete.

Kožené časy navždy
O tom, jak bude vaše sedačka vypadat za pár let, rozhodují i potahové materiály. Nejlépe pochodíte s kůží. Je to nejodolnější materiál a navíc snadný na údržbu. Čas od času kůži naimpregnujete speciálními vosky ale jinak přežije i řádění vašich či cizích dětí.Také výrobci látkových potahů se činí a současné syntetické materiály vydrží poměrně velkou zátěž. Látkové sedací soupravy jsou navíc skvělé, pokud se vyžíváte ve vzorech a hledáte něco originálního. Rodiny s dětmi určitě ocení sedací soupravu se snímatelnými a pratelnými potahy.

sofa3

Životní cyklus vaší rodiny ovlivňuje výběr sedací soupravy víc než byste čekali! Pokud vyberete správně, vydrží vám tento kus nábytku i několik desetiletí.

Multifunkční úschovny
Současně nejoblíbenější bydlení 2+kk fandí multifunkčním sedačkám, které poslouží zároveň jako postel nebo mají alespoň šikovný ukládací prostor. Pokud nemáte rádi všude se povalující časopisy, knížky, telefony, ovladače, kapesníky atd., poohlédněte se po sedačce, která má úschovnu těchto drobností.

A konečně ty trendy…
Pravděpodobně je to barva sedačky, kterou jste začali řešit jako první. Takže tady je máte: hitem jsou tlumené barvy jako šedá, černá, bílá, krémová nebo hnědá. A pokud si pod touto barevnou škálou představíte spíš 50 odstínů nudy, pořiďte si pohovku s nádechem retra. Ty jsou totiž aktuálně také IN.

Z hlediska ergonomie sedací soupravy se čím dál více kupují větší sedačky, které jsou ideální pro lenošení. Tomu odpovídají i pohodlné polštáře. Pozor ale na jeden nešvar: sedačky umístěné nízko u podlahy vypadají sice dobře a ocení je také děti, menší radost z nich však mohou mít starší lidé nebo třeba těhotné ženy.

 

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...