Ježíšek exportuje: české hračky, které frčí i za hranicemi

Pod stromeček je dostanou děti v Německu, USA nebo Japonsku. A mají jedno společné: vyrobily je zlaté české ručičky a většinu z nich si pamatujete z dětství. Nostalgie v kombinaci s kvalitním provedením je totiž velmi žádaným zbožím!

Legendární Igráček

S touto figurkou si hrál snad každý. Igráček mohl být čímkoliv, na co jste pomysleli: zedníkem, kuchařem nebo obětavou zdravotní sestrou. A od 90. let, kdy se poměry uvolnily, dokonce i lupičem nebo skejťákem. Hitem letošních Vánoc bude ale bezesporu MultiGo. Tento unikátní výměnný systém umožní, abyste z jednoho auta udělali popelářský, farmářský nebo třeba hasičský vůz - podle hesla "čím víc možností, tím víc zábavy". Mimochodem věděli jste, že pro zahraniční děti (ale i dospěláky) je "igráček" nevyslovitelný, a tak se tam prodává jako Pokeeto?;)

Ježíšek exportuje: určitě na Slovensko, do Německa, Holandska, Francie, Španělska, Izraele, Japonska

igracek_velky_vyber_na_aukro

MultiGo | Figurky

retro_igracek_velky_vyber_na_aukro

Retro figurky 

Vesmírný krtek

Animované filmy o krtkovi (za hranicemi známý jako Little Mole) jsou legendární! Kdyby jeho "tatínek" výtvarník Zdeněk Miler před půl stoletím nezakopl o krtinec, asi by tahle oblíbená postavička vůbec nevznikla. Krtek toho nenamluví (alespoň v prvních dílech) a vystačí si s citoslovci "Jú", "Hele", "Ách". O to více ale existuje hraček a vybavení pokojíčků, na kterých se krtek pořádně vyřádil... Škoda jen, že ne všechny jsou "Made in Czech Republic".

Ježíšek exportuje: mimo jiné do vesmíru, kam jej v rámci své mise v roce 2011 zavezl raketoplán Endeavour

hracky_krtek_velky_vyber_na_aukro

povlečení plyšáci | pokladničky | hudební nástroje | kufříky

Dřevěná klasika od DETOA

Pamětníci si možná budou pamatovat značky hraček TOFA či Schowanek, které ještě stále seženete na Aukru;) Na jejich odkazu vyrostla DETOA, která patří mezi poslední velké výrobce originálních a kvalitních dřevěných hraček v Evropě. Máte ratolest, která miluje cokoliv s motivem krtečka, vyhraje si s magnetickým divadlem, ráda navléká korálky, nebo bude šťastná, když za sebou bude tahat pejska, který hraje na bubínek? Určitě si vyberete z nabídky tohoto českého výrobce.

Ježíšek exportuje: hlavně do Německa a Japonska 

detoa_velky_vyber_na_aukro

DETOA hračky

retro_detoa_velky_vyber_na_aukro

TOFA a Schowanek

Plechová tradice od KOVAP

Zatímco většina přesunula výrobu do Číny, výrobce plechových mechanických hraček KOVAP se stále zuby nehty drží kousek od Semil. Asi nejznámější hračkou je traktor (těch je několik), ale možná znáte i berušku na klíček. V Anglii naopak zaujal typický červený autobus Doubledecker. Zajímavé je, že většina plechových hraček je v podstatě zmenšeninou nějakého reálného stroje - třeba traktor má funkční převodovku, někoholik rychlostí a ruční brzdu:)

Ježíšek exportuje: do Německa, Anglie, Ruska, USA, Japonska či Jižní Korei nebo Brazílie
kovap_velky_vyber_na_aukro

Hračky KOVAP | Retro KOVAP

Fotografie v úvodu článku: dimbar76 / Shutterstock.com

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (1 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...