Jak si zpříjemnit podzim

Kristýna z blogu WEEK JOURNAL si z podzimní plískanice těžkou hlavu nedělá. Proč taky... 🙂

V případě, že podzim zrovna nepatří mezi vaše nejoblíbenější roční období, mám pro vás pár tipů, jak si ho udělat hezčím a lépe zvládnout přechod z prosluněného léta k pochmurnějším dnům, vstávání  do práce a návratům domů za tmy. A není to jen zázvorový čaj a teplé ponožky. Pro mě je to třeba plánování podzimních výletů nebo nové teplejší šaty.

5-7

kolaz3

Pánská flanelová košile místo šatů? Proč ne, podzimní outfit si zaslouží ozvláštnit. Stáhněte ji páskem nebo šňůrkou a je to!

kabáty | flanelové košile | klobouky | tenisky Nike Air Max

Tohle období se nám dostává pod kůži ve všech směrech. Od čtení lehkých knih na podzim zpravidla přecházím k náročnější literatuře, protože čtecí návyky a priority se mi mění s každým ročním obdobím. Malý tip: zkuste Minty book club na Facebooku, za kterým stojí dvě známé lifestyle blogerky. Díky nim jsem léto prožila s knihou Samota od Natalio Grueso a podzimem mě provází melancholicky krásné Dějiny lásky od Nicole Krauss.

Pokud je pro vás vstávání taky čím dál tím více náročnější, zpříjemněte si ráno třeba tím, že si naplánujete dobrou snídani (zkuste třeba skvělý jáhlový krém), nebo zacvičíte půl hodiny jógu, která vás i v krutých ranních hodinách skvěle nakopne.

V neposlední řadě se změna nevyhne i vašemu šatníku. Já jsem letos vyrazila proti šedi v ulicích ruku v ruce s vínovou. Tuhle barvu jsem pořád nějak úspěšně opomíjela, protože jsem byla přesvědčená o tom, že neladí s odstínem mé pleti. To je možná stále pravda, ale zkuste vykročit ze zajetých kolejí a sáhněte po barvě, která vás dříve nelákala. Doporučuji nejdříve vyzkoušet na menších plochách oblečení. Já jsem začala s botami, sukní a kloboukem. Holky z Minty Finty (ano, už zase ony!) proti přemíře černé v ulicích bojovaly celé září s kampaní #nosimduhu, která inspirovala i mě.

1-2kolaz4sukně | mikiny | čepicekotníčkové boty

Příště mám v plánu zaměřit se na hořčičnou, která je na podzim také ideální a její odstíny zaplavily pulty obchodů snad ještě více, než ty vínové. Mezi nezbytné doplňky podzimu bych zařaďte vlněný klobouk (širší okraje vás ochrání i před častým podzimním mrholením), velkou šálu, červenou rtěnku a dobrou náladu. Zejména poslední doplněk nepodceňujte, zkuste se na sebe usmát v zrcadle pokaždé, když se vám nebude chtít vytáhnout paty z domu, vážně to funguje!

86

Kristýna L.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...