Jaké kuchyňské spotřebiče má průměrná domácnost?

Zařizujete si domácnost a přemýšlíte, do čeho se vyplatí investovat, co bude spíš lapač prachu nebo za jaké funkce se vyplatí připlatit? Abyste si vybrali dobře, podělím se s vámi o zkušenosti z mé kuchyně. 

Moje kuchyně je celkem nová a i spotřebiče v ní jsou v dobrém stavu. Některé používám denně a neobešla bych se bez nich. Jiné bych ale vyměnila za lepší a jejich nákup více promyslela. V záplavě značek může být občas obtížné se vyznat a obhájit si sám před sebou (nebo před partnerem či partnerkou), kdy je rozhodující cena, a kdy kvalita či výkon. Určitě je před takovým nákupem důležité promyslet nejen cenu, ale také množství funkcí a to, jak často budete daný produkt využívat. Tady jsou mé zkušenosti:

Varná konvice

Každé ráno nejdříve zapínám varnou konvici a během dne pak ještě několikrát. Voda na čaj nebo kávu je pro mě nezbytností. Varnou konvici zdobí značka Eta, funguje výborně a zatím jsem žádnou závadu neřešila. Jednou za měsíc ji čistím vymačkanou citronovou šťávou a nechám převařit. Samozřejmě můžete použít i speciální přípravek. Pořizovací cena varné konvice byla cca 600 Kč a neměnila bych.

Dolce Gusto

Další místo na naší kuchyňské lince patří přístroji na kávu Dolce Gusto. Jeho cena byla asi 1 500 Kč a musím říct, že jeho koupi jsem měla více zvážit. Do přístroje se musí kupovat kapsle s kávou, které se pořád zdražují. Káva je sice moc dobrá, ale investice do kapslí je velká. Vždy čekám na příhodnou slevu v obchodech nebo na internetu. Reklamaci jsme řešili jednou, byla to malá závada, která byla bez problému opravena.

Do budoucnosti uvažuji o výkonnějším přístroji na espresso, u kterého si můžu vybrat zrnkovou kávu podle mé chuti. Investice do přístroje bude určitě nákladnější, ale z dlouhodobého pohledu se to vyplatí.

dolce_gusto_kapsle_velky_vyber_na_aukro

kávovary na kapslekapsle | boxy na kapsledržáky na kapsle

Překapávač

Co se kávy týká, mám ještě překapávač. Značka je Tristar a stál asi 800 Kč. S tímto přístrojem jsem spokojena a kávu v něm dělám velmi často. Káva je bez pověstné sedliny, jemná, a čím lepší značka, tím lepší chuť. Závada zatím žádná, tak doufám, že vydrží co nejdéle.

prekapavac_kava_velky_vyber_na_aukro

překapávačeplechové cedule s kávoumlýnky na kávu | káva

Ruční šlehač

Celkem pravidelně používám ruční šlehač značky Bosch. Jeho výhodou je více násad. Osobně nejvíce využívám násady na šlehání těsta a také násadu na mixování, zejména při mixování polévek. Pořizovací cena byla kolem šesti stovek. S tímto přístrojem jsem spokojena, reklamaci jsem zatím nepodávala a je to můj velký pomocník. Protože často peču a dceři vařím polévky, mám ho vždy po ruce.

Tyčový mixér

Pokud se chystám dělat pomazánku, rozdrtit sušenky nebo udělat nějaké pyré, používám tyčový mixér značky SilverCrest. Tento přístroj za 700 Kč využívám velmi často. Musím si dávat pozor na množství potravin, které dávám do nádoby. Raději méně, abych mixér nezavařila. Vyhovují mi různé stupně rychlosti, rychlost pět je nejvyšší, a lze použít i turbo mixování. Přístroj má různá omezení: neměl by se vystavovat vlhku a jeho části by se neměly mýt v myčce. Oceňuji také doplňky, jako jsou násada na šlehání, pomocí které můžete ušlehat šlehačku, sníh z bílků nebo zadělat těsto.

rucni_slehac_tycovy_mixer_velky_vyber_na_aukro

ruční šlehačetyčové mixéry

Sendvičovač

Pokud mám chuť udělat si sendvič, využívám sendvičovač značky Tefal. Sendvičovač je označen červeným světlem, které ukazuje zapnuto/vypnuto a zeleným světlem, které signalizuje správnou teplotu. Stačí mít dobrý toustový chleba, sýr, salám a jednoduchá a rychlá večere je na talíři. Může se stát, že při zapékání vyteče z chlebu sýr, proto dávám pod chleba pečící papír. Ten zabrání také ničení povrchu sendvičovače. Pořizovací cena byla asi 700 Kč a určitě této investice nelituji.

Topinkovač

Asi nejméně využívám topinkovač, který jsem dostala jako dárek. Myslím, že v českých domácnostech je tento spotřebič málo používán a oblíbenější je výše zmíněný sendvičovač. Funkcí nemá mnoho, především jen opeče chleba, který je pak křupavější, ale určitě zdravější, než kdyby jste ho opékali na pánvi s olejem. Značka topinkovače je Sencor a cena se pohybuje okolo 400 Kč. Topinkovač ještě dokáže rozmrazit mražené pečivo, ale tuto funkci příliš nevyužívám.

topinkovac_toastovac_velky_vyber_na_aukroSendvičovač | Topinkovač

Já teda zapínám varnou konvici, mám chuť na čaj a jdu domixovat dýňovou polévku!!

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...