8 nových způsobů, jak využít post-it papírky

Tyto lepivé papírky znáte nejspíš z kanceláře. Kdo by ale do nich řekl, že jsou nepostradatelnou pomůckou při vrtání nebo čištění klávesnice?!? Ukážeme vám, jak na to! 

1. Vyčistí klávesnici

Lepivou část papírku zasuňte do klávesnice a usazené drobečky a prach se samy nalepí.

2. Označí kabely

Odtrhněte lepivou část a obmotejte kolem kabelů. Budou se hodit různé barvy, abyste se pak do nich ještě více nezamotali;) Stejný trik se hodí i pro smotání sluchátek, která se díky tomu nezašmodrchají.

3. Zachyťte prach při vrtání

Nemáte zrovna po ruce parťáka, který by vám držel vysavač pod vrtačkou? Zkuste těsně pod vrtačku nalepit post-it papírek a ohnout ho do takového úhlu, aby zachytával veškerý prach z vrtání.

4. Delegujte úkoly

Budete potřebovat tolik barvených post-it papírků, kolik členů má vaše rodina. Chcete-li někomu vyřídit nějaký domácí úkol, stačí použít „jeho“ barvu post-it papírku. Zajistíte si tak hladký průběh chodu domácnosti.

5. Aby se šroubky nerozkutálely

Máte rozdělanou nějakou prácičku, při které se vám množí matky a šroubky jako houby po dešti? Využijte post-it papírky – na lepivou část nalepte ty nejmenší části, abyste je neztratili a zbytek papírku využijte k jejich popisu, abyste věděli, co k čemu patří. Neskutečně vám to zjednoduší práci, až to budete zase skládat dohromady!

6. DIY adventní kalendář

Vyrobte si vlastní odpočítávací kalendář, abyste věděli, kolik dnů zbývá do Vánoc. Papírky můžete popsat čísly, libovolně pomalovat nebo nechat jen tak a nalepit na zeď nebo jiné místo. Pak už stačí je pravidelně odtrhávat;)

7. Označte si svačiny

Ten nejí to a ta zase ono. Ve finále ale vypadají zabalené svačiny všechny stejně a snadno tak dojde k nepříjemné záměně. Zkuste jednotlivé svačinky označit post-it papírky se jménem majitele. Takhle bude každému jasné, po které má sáhnout.

8. Když si nepamatujete klávesové zkratky

Napište si je na post-it papírek a přilepte na počítač. Uvidíte, že práce vám půjde od ruky;)

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (3 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...