5 aukráckých zlozvyků, které asi taky máte

Aukrák, tedy jak my od cechu říkáme uživateli a kupujícímu na Aukru, je v podstatě obyčejný člověk. Prožívá svá malá vítězství, své malé prohry. Má svoje bolístky a tak nějak se neliší od obyčejného člověka. A jelikož žádný člověk není dokonalý, tak i ten máš malý Aukrák se musí v životě potýkat s řadou různých zlozvyků.

1. Závislost na mobilu či PC

Zatímco běžný člověk je závislý na počítači či mobilu, aby zkontroloval Facebook a hlavně kolik lajků dostala fotka guláše, který měl k večeři, protože nemá život, tak fotí jídlo, tak Aukrák je závislý na počítači či mobilu z jiných důvodů. Samozřejmě, že si taky na Facebooku zkoukne, kolik lajků dostala jeho fotka, kde se vyfotil doma před zdí a nebo status, kde napsal: „Už je zase pondělí. Ach jo“, ale rovněž musí kontrolovat, jak dopadla aukce. Zda už skončila a nebo jestli ještě stihne něco přihodit.

2. Kouření

Vědci zjistili, že až devadesát procent Aukráku jsou kuřáci. Zbylých deset procent jsou kuřáci, kteří jsou zároveň alkoholici a nebo narkomani. Tento seriózní výzkum z Michiganské univerzity jsme si samozřejmě vymysleli, nicméně fakt je, že taková aukce dokáže být poměrně stresující. Člověk neví dne ani hodiny. „Nepřihodil jsem málo? Nepřihodí někdo víc? Nepřihodil jsem moc? Potřebuju vůbec tu elektrickou dečku, na kterou jsem přihodil osm tisíc?“ Samá otázka. Samá otázka. Člověk je pod velikým tlakem, tak často sahá po nějakém tom rozptýlení.

3. Hromadění

Říká se, že běžný Aukrák dokáže naplnit prázdný kamion spotřební elektronikou během jednoho dne. Stačí mu počítač, internet a myš. Pro mnohé z nich už není důležitý onen předmět v aukci, ale samotná aukce. Aukce je pro ně droga. Vydražené předměty se jim v bytě kupí a dotvářejí tak atmosféru hezkého života. Známý je například případ Michaely Kovářové, která si nepřála být jmenována, takže ji říkejme Zdeněk. Zdeněk bydlela v malé garsonce. Postupně ji zaplnila vydraženými mobilními telefony, takže nyní musí bydlet na balkoně.

4. Lakota

Aukráci odmítají kupovat předražené nové věci. Raději si koupí levnější použité věci mnohdy po záruce. Jsou totiž lakomí. Mají totiž toho fištróna. Na co si koupit nový mobilní telefon za deset tisíc, když si můžou vydražit tři mobilní telefony, každý za sedm tisíc. Čím víc mobilních telefonů, tím víc Adidas.

5. Samotáři

Běžný Aukrák je solitér, samotář. Nebýval, ale věci změnily. Celé dny a večery vysedává před počítačem, hledá aukce, zuřivě přihazuje, kouří jednu cigaretu od druhé a podobně. Tam není čas na rodinu. Není čas na partnerku.

Poznámka autora: „Celý článek je legrace. Aukráci jsou bezvadní lidé. Nakupujte na Aukru. Dražte na Aukru. Pamatujte, že pokud se každý den zúčastníte jedné aukce na Aukru, půjdete do nebíčka."

TIP - jak se zbavit závislosti na hromadění: pomůže vám mobilní aplikace STŘELTO. Kromě toho, že s ní snadno a rychle vystavíte na Aukru, můžete váš inzerát jedním kliknutím umístit i jinde a zvýšit tak šanci na úspěšný prodej.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (5 hlasů, průměr: 3,40 z celkem 5 hlasů)
Loading...