Bitvu o nejlepší bramborový salát vyhrává…

Přinášíme odpověď na klíčovou vánoční otázku: jaký je ten nejlepší bramborový salát?

Některé hlášky v době Vánoc zlidověly:

"Vy do salátu dáváte hrášek?
„V našem salátu nesmí nikdy chybět šunka.“
„Nejlepší salát dělá moje máma.“
„My máme rádi v salátu ořechy a cibuli.“

Bitva o nejlepší bramborový salát graduje a vaše přesvědčení, že ten nejlepší salát děláte VY, měkne podobně jako perníčky v krabici. A protože jsou Vánoce svátky míru a klidu, rozhodli jsme se tomu jednou pro vždy udělat přítrž a napjatou situaci zklidnit. Jak zjistíme, který salát je ten nejlepší? Uděláme soutěž!

Popravdě, bylo to peklo!

Sešlo se 12 skvělých bramborových salátů.

IMG_6991

Ale titul "nejlepší bramborový salát" si mohl odnést jen jeden z nich.

IMG_6995

Po pečlivém ochutnávání a hlasování jsme společnými silami našli vítěze a hlavně odpověď na naši otázku...

IMG_6993IMG_6992

Nyní můžeme s klidem říci, že nejlepší bramborový salát dělá náš zákaznický servis a zde je recept – věřím, že bude chutnat i vám: 🙂

Profi kudrlinkový bramborový salát s domácí majonézou

Ingredience:
Salát
1 kg salátových brambor
1,5 domácí červené cibule
4 nakládané okurky
1 nakládaná zelenina - Kunovjanka
150 g šunkového salámu
3 vařená vejce
2 lžíce plnotučné hořčice
hrst nasekané petrželky - kudrnky
2 lžíce bílého jogurtu
himalájská růžová sůl
čerstvě mletý barevný pepř
Domácí majonéza
3 žloutky
Slunečnicový olej
Citronová šťáva

Postup:
Brambory se slupkou uvaříme „aldente“ a necháme vychladnout. Mezitím si ve vroucí osolené vodě uvaříme vejce, cibulku nasekáme na drobné kostičky, nakrájíme okurky, slijeme nakládanou zeleninku (pozor nálev si necháme!) a na kostičky nakrájíme salám.

Připravíme si domácí majonézu: do misky si vyklepneme 3 žloutky (bílky si schováme do lednice). Přidáme lžíci kvalitní hořčice (typu dijon) a lžíci citrónové šťávy. Metličkou smícháme dohromady. Za stálého míchání a šlehání, velmi pomaličku přiléváme olej. Pozor, nikdy se nesmí v misce vytvořit “olejový bazének“. Olej přikapáváme a šleháme do zhoustnutí omáčky. Nakonec dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a smícháme s bílým jogurtem.

Do velké mísy prolisujeme oloupané brambory skrze lis na brambory - „bramborokruhodělač“. Lis použijeme i na uvařená vejce, která také přidáme do mísy. Přisypeme nasekanou cibulku, krájené okurky a salám. Nakládanou zeleninu můžeme překrájet na menší kousky a přidáme do salátu. Přidáme sůl, nameleme pepř a velmi jemně promícháme tak, abychom neponičili strukturu brambor. Postupně přidáváme a promícháváme s domácí majonézou. Místo octu můžete dochutit nálevem ze zeleniny. Nakonec přidáme hořčici, petrželku, zamíchám a dochutíme solí a pepřem. Dáme do lednice vychladit.

Tipy a rady:
• Když brambory po uvaření rychle zchladíte studenou vodou, budou se mnohem lépe loupat.
• Misku při přípravě majonézy je dobré si omotat utěrkou, vytvořit hnízdo, mísa se vám nebude hýbat či vám utíkat.
• Salát je dobré udělat den předem, aby se chutě propojily a krásně rozvinuly.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...