12 věcí, které můžete „vyprat“ v myčce (kromě nádobí)

Nevěřili byste, co všechno zvládne vyčistit vaše myčka na nádobí. Následující seznam berte jako inspiraci, se kterou váš výrobce myčky nemusí souhlasit. Používejte jej proto s rozumem. 😉

  1. Ruční nářadí: vaše šroubováky, klíče, kleště či pilníky a další kutilské sady budou jako nové, když je jednou za čas dáte myčky a zbavíte tak mastného povlaku.
  2. LEGO a další plastové hračky: ať kupujte hračky z druhé ruky, nebo pod nánosy špíny nepoznáváte původní barevnost, budete schopnostmi myčky mile překvapení. Menší kostičky lega umístěte do příborníku.
  3. Věci od psa: stejně jako váš čtyřnohý kamarád si jednou za čas zaslouží pořádně vydrbat, postarat byste se měli i o jeho „osobní“ věci včetně obojku, vodítka nebo hraček.
  4. Houbičky na nádobí a kuchyňské kartáče: až dvacet milionů bakterií je podle odhadů na jedné houbičce na nádobí! Podle odborníků máte dvě možnosti: dát houbičku do mikrovlnky (maximální výkon aspoň na jednu minutu) nebo použít standardní cyklus ve vaší myčce. Nezapomeňte přihodit také kuchyňskou štětku a kartáč!
  5. Zubní kartáček: věděli jste, že viry včetně těch chřipkových dokážou na kartáčku přežít déle než 24 hodin? Takže v období chřipek paralen do pusy a kartáček do myčky!
  6. Štětce na make-up a tvářenka: štětce, které používáte při nanášení podkladové báze byste měli čistit alespoň jednou týdně, zbytek jednou měsíčně. Jasně, že si můžete koupit speciální přípravek na čistění... Nebo si si jednoduše hoďte nohy na stůl a štětce do myčky. Hotovo!
  7. Silikonové rukavice a podložky pod hrnce: v rámci jarního úklidu dopřejte kuchyňskému silikonu ozdravnou kůru ve vaší myčce.
  8. Klíče: vedle ovladače od televize a mobilního telefonu patří mezi jednu z nejšpinavějších věcí v domácnosti, kterých se několikrát denně dotýkáte - s tím rozdílem, že klíče můžete bez obav šoupnout do myčky...
  9. Hřebeny a kartáče na vlasy: než je dáte do myčky, nezapomeňte nejprve odstranit vlasy. Plastovému kartáči by myčka měla prospět, dřevěný tam ale raději nedávejte.
  10. Police z lednice: jejich umývání se čas od času nevyhnete, myčka vám ušetří čas.
  11. Návlek na mop: do pračky, do myčky, do pračky, do myčky, do pračky, do myčky… V každém případě mu to prospěje!
  12. Filtry z digestoře: kdo někdy čistil se někdy snažil vyčistit filtry z digestoře, ví, o čem mluvím! Pokud ještě náhodou myčku nemáte, konečně máte pádný důvod si ji pořídit!

A co jste v myčce úspěšně či neúspěšně vyprali vy? Pochlubte se v komentáři pod článkem:)

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (1 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...