Základní vybavení na cestování

Do prázdnin sice ještě pár měsíců zbývá, ale uteče to jako voda a co nevidět jsou tady. Proto není na škodu se na to letošní letní dovolenkování pořádně vybavit.

Zabalte to chytře

Ještě předtím, než můžete začít řešit, co si s sebou na dovolenou vezmete, je třeba promyslet, do jakého zavazadla: bude to snad batoh, kufr nebo taška? Plánujete pobyt u moře plný nicnedělání a opalování? Velký kufr z lehkého skořepinového materiálu na kolečkách, nejlépe na čtyřech, vám pro tuto příležitost jistě přijde vhod. Nebo jste naopak cestovatelé dobrodružné nátury a chystáte se na horskou túru? V tom případě je tou správnou volbou turistický batoh. Při jeho výběru je třeba vzít v potaz jak objem, tak i jeho hmotnost, ať se vyvarujete nezdravému přetěžování vašich zad.

1

cestovatelské průvodce | cestovní tašky | sluneční brýle

Essentials na cesty

Ať už máte v plánu cestovat kamkoli, pár pořádných univerzálních bot je naprostý must have. Nejlepší volbou jsou tenisky, které vás udrží v pohodlí i při celodenním brouzdání po městě. K létu patří slunce, a tak nic nezkazíte, když si pořídíte nové sluneční brýle. Módní trendy se vyvíjí rychle a je možné, že loňský model sluneční brýlí už se nenosí. Naprostým základem vaší výbavy na dovolenou je také průvodce Lonely planet. Nechcete přeci přijet do neznámého místa, aniž byste měli aspoň malý přehled o tom, jaká místa tam navštívit a co zajímavého tam prozkoumat nebo ochutnat. Navíc tento oceňovaný průvodce, který běžně stojí spousty peněz, je na Aukru z druhé ruky za pár korun.

2

power banky | kufry | cestovatelské průvodce

Vymakané vychytávky

Chcete vypadat mezi ostatními turisty jako profesionálové? Sáhněte po některé z opravdových vychytávek. Máte před sebou dlouhou cestu autem, autobusem nebo třeba letadlem? Vyhněte se nepohodlnému spaní a sežeňte si cestovní polštářek, nejlépe nafukovací, který nezabere téměř žádné místo ve vašem zavazadle. Pro rozmazlené cestovatele existuje dokonce cestovní polštářek z paměťové pěny. V dnešní internetové době máme i na cestách po ruce nejrůznější elektronická zařízení. Ať už je to smartphone, tablet nebo digitální fotoaparát, mohou nás kdykoli zradit a vybít se v ten nejméně vhodný okamžik. Není tedy od věci si obstarat zařízení, s jehož pomocí dodáme naším přístrojům šťávu. O to se postará přenosná nabíječka neboli power bank.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...