Week Journal: jarní módní trendy

Ne všechny trendy, které nám módní návrháři s chutí diktují, jsou nositelné. Kristýna z WEEK JOURNAL vybrala ty, na které si troufne nejen ona, ale doporučuje je vyzkoušet i vám.

Jestli si každou sezónu lámete hlavu s tím, co se v té nadcházející bude nosit, nemůžete se v tom vyznat tak vězte, že v tom nejste sami. Pokud k tomu nedej bože trpíte ještě pocitem, že v šatníku nenajdete nic z toho, co bude zrovna in, tak vítejte v mém světě.

Pojďme se společně podívat a zorientovat v tom základním, co se bude nosit na jaře 2016. Vybrala jsem pro vás jen pár trendů, o kterých si myslím, že jsou bezpečně nositelné v běžném životě a kterých se nebudu bát ani já sama.

70' jsou zpátky 

Máte taky dojem, že v každé sezóně se více a více vrací móda minulá? Já ano. Sedmdesátky zůstávají na scéně a v kurzu bude semiš. Osobně si myslím, že na trendech z let minulých se dá ušetřit úplně nejvíce. Vykašlete se na masáž módních řetězců a sáhněte po sekáčových kouscích a módě z druhé ruky. Přesně tohohle jsou internetové aukce a secondhandy plné! Minisukně do áčka byly v kurzu už sezónu zpátky, takže je po zimě jen oprašte a jste na dobré cestě.

Semišová sukně

Ukažte ramena ↓

Opět další trend, který přetrvává i do další sezóny. Šaty, ale i topy s odhalenými rameny zaplavily kolekce všech módních řetězců. Já osobně jsem si na tento trend ještě nezvykla, pravděpodobně právě proto, že byl v kurzu nejen loňskou sezónu, ale taky když mně bylo zhruba o 15 let méně. Každopádně i já už pokukuji po mnohem sofistikovanějších a méně barevných kouscích, které teď obchody nabízejí.

Odhalená ramena

Nebuďte neklidné v negližé 

Období saténových šatů a topů lemovaných krajkami, ve kterých byste v noci mohly rovnou hupnout do postele, je zpátky. Dobře, tenhle trend zrovna není až tak běžně nositelný, ale umím si ho představit na večer, do kina, na víno se sakem nebo koženým křivákem přes ramena. A jelikož džínovina nevychází z módy ani tentokrát, nebojte se krajkou lemovaný top spojit právě třeba s modrými džínami. Černá bude rafinovaná, starorůžová romantická. Nezapomínejte na zlaté pravidlo – čím více toho ukážete nahoře, tím více toho zakryjte dole.

Krajka

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...