Vymáčkněte z pasty ještě víc. 13 tipů pro domácnost

Zubní pasta je skvělá nejen na dentální hygienu, ale funguje i jako univerzální odstraňovač skvrn, spolehlivý zabiják pupínků či zklidňující ranhojič popálenin.

1# Taky vás na bílých teniskách štve, jak rychle „zajdou“? Zkuste je vyčistit zubní pastou a starým kartáčkem. Budete překvapeni výsledkem!

2# Skvrny od čaje či kávy, které se s chutí usazují na okrajích hrníčků, odstraníte jemným peelingem zubním pastou.

3# Pokud vaše stříbrná sada příborů trpí zašedlou barvu, pomůže opět zubní pasta. Naneste menší množství na hadřík a zašlé příbory vydrhněte.

4# Tenhle trik jsme nezkoušeli, ale jestli funguje, tak je to paráda! Škrábance na CD stačí ošetřit zubní pastou a bude hrát jako nové.

5# I stěny počmárané od pastelek zachrání zubní pasta. Jemně ji potřete pastou na starém zubním kartáčku.

6# Kojenecké láhve mohou časem získat nepříjemný mléčný odér. Než ji příště bez milosti vyhodíte, zkuste ji prohnat směsí zubní pasty a teplé vody.

7# Rozštěpené nehty na kráse nepřidají. Zkuste posilující peeling v podobě zubní pasty. Kromě toho, že nehty posílí, dodá jim i přirozený lesk.

8# Zašlé klavírní klapky stačí „polechtat“ hadříkem s trochu zubní pasty. A pak už jen zbývá vykřiknout „Zázrak!“.

9# Funguje jako čistič chromu – ať už jde o kohoutky v koupelně či věšáky – stačí vetřít trochu zubní pasty a je to.

10# Drobné popáleniny či bolest způsobenou kousnutím hmyzem zkuste potřít zubní pastou, která by v takových chvílích měla mít zklidňující účinky.

11# Skvrny na kůži po barvení vlasů jsou pro zubní pastu výzvou – a prozradíme, že obstojí na jedničku. Takže určitě vyzkoušejte pastu jako prevenci proti těmto skvrnám: jednoduše potřete pastou tu část, kůže, kde s těmito skvrnami zápasíte nejčastěji ještě před samotným čistěním.

12# Taky jdete do mdlob, když vám žehlička udělá černé skvrny na čistém oblečení. Preventivně raději žehličku vyčistěte zubní pastou.

13# Pupínky se objeví vždy, když se vám to nejmíň hodí (rande, pohovor…). Zkuste je potřít obyčejnou, ideálně bílou, zubní pastou. Třeba se stane zázrak;)

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...