Vykouzlete si z brček originální stínidlo za pár kaček

Nejlepší nápady přicházejí v noci, když nemůžete spát.  Zvlášť když místo oveček vypočítáváte způsoby, jak zlikvidovat děsivý lustr, který se vám houpe nad hlavou.

Právě po jedné takové noci jsem se rozhodla vyšplhat na vratké štafle, sundat ohyzdnou skleněnou kouli a pustit se do vytváření něčeho, co z visící žárovky udělá designový kousek.

Na „stínidlo” budete potřebovat:
brčka
pevný drátek
nůžky
štípačky
barvu ve spreji

Začněte jednoduchým čtvercem. Nůžkami nastříhejte 4 brčka na požadovanou délku, provlečte jimi drátek, jehož konce spojte pomocí štípaček a nenápadně zastrčte dovnitř tvaru.

Následuje jehlan, pro jehož vytvoření si vždy udělejte na konci drátku očko, které přichytíte do rohu čtverce. Navlečte brčka (delší než jste použili na hranu čtverce) a nahoře všechny 4 drátky zkruťte do sebe. Konec opět šikovně zastrčte tak, aby nešel vidět.

Stejným způsobem vytvořte menší jehlan na druhé straně čtverce. Myslete na to, že drátky zde musí být dostatečně dlouhé, budete jimi stínidlo připevňovat na žárovku. To znamená, že tentokrát konce nespojujte.

diy1

Místo brček je ideální použít kovové trubičky, které už později nemusíte barvit a stínidlo vypadá důstojněji. Nicméně brčka jsou dostupnější variantou a když se váš výtvor nedejbože zřítí, nikdo nebude zraněný. 🙂

Hotový (pa)tvar přestříkejte barvou ze všech stran. Ideální je kovová barva, ale záleží na tom, kam jej chcete umístit. Hezky může vypadat např. i kombinace bílé se stříbrnou.

diy2

Při barvení nezapomeňte použít noviny. Sprej se dostane opravdu všude. Promiň, mami, za ty parkety.

Teď přichází nejtěžší část, u které vás budou pořádně bolet ruce, ale výsledek stojí za to. Konce drátků jeden po druhém připevněte k žárovce. Já využila kovou část původního lustru, pokud však dáváte stínidlo na osamoceně visící žárovku, snažte se drátky pevně a úhledně utáhnout kolem jejího přívodního kabelu.

 11999993_10205623004795868_64784897_n  11997140_10205623006355907_762368506_n

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...