Velký přehled interiérových trendů na rok 2016

Osm trendů, které vám pomohou dostat váš domov do roku 2016!

1. Kamna a krby

krby_a_kamna_na_aukruŠepot praskajícího dřeva, vůně táboráků a vůbec celá ta romantika kolem domácích krbů a kamen nás asi nikdy neomrzí. Pokud jste si loni krb ani kamna nestihli pořídit, můžete tento nedostatek letos napravit. Dá se předpokládat, že i v tomto roce výrobci vytasí s novými modely, takže určitě bude z čeho vybírat. Jak vybrat ten správný krb či kamna jsme psali v tomto článku na Aukroblogu.

2. Dvoubarevné kuchyňské linky
Dvoubarevne_kuchyne_na_aukru

Povyšte kuchyňskou linku na malé umělecké dílo a pořiďte si dvoubarevnou. Aby to nebyla příliš velká divočina, držte alespoň jednu úroveň skříněk v neutrálních tónech, jako jsou bílá nebo imitace dřeva. Pokud si troufáte, vězte, že mixování se netýká jen barev, ale materiálů a stylů. Zkuste si do moderní kuchyně pod jídelní stůl pořídit třeba retro koberec. Odměnou za experimentování vám bude eklektická kuchyně, a v takové zaručeně nebude o nápaditá jídla nouze. 😉

3. Zrcadlení

zrcadla_na_aurku Rok 2016 je rokem, kdy byste měli k zrcadlu v koupelně pořídit minimálně jedno další do jiného pokoje. Když si trochu pohrajete s umístěním zrcadla, odměnou vám bude větší a prosvětlenější prostor. Když chcete dostat do interiéru víc světla, umístěte zrcadlo naproti oknu (dejte si pozor, abyste kromě světla nepřivolali vlezlé sluneční paprsky). Když chcete vytvořit zajímavý efekt, dejte dvě zrcadla naproti sobě – ve stísněné předsíni získáte iluzi světla a dostatku místa. Nebojte se experimentovat s tvary a styly. Nebo si vyrobte vlastní originální zrcadlo podle tohoto návodu z Aukroblogu.

4. Industriál

industrialni_design_na_aukru
Pokud jde o barvu kuchyňských spotřebičů, ty zažívají divoké období. Zatímco ještě nedávno všichni bláznili po retro pastelových barvách, letos jim udělá přítrž tmavý a ideálně matný kov. Zároveň se oblibě bude bude těšit industriální styl. Nábytek s kovovými prvky bude zkrátka IN.

5. Bidet

bidet_na_aukru
V jižních evropských zemích nebo Latinské americe si bez něj záchod neumí představit. U nás se bidet teprve zabydluje. Pořídit si jej můžete jako samostatné zařízení nebo jako kombinaci 2 v 1 (klozet a bidet dohromady), kdy má klozet zabudovanou bidetovou trysku s napojením na vodu.

6. Týpí

typi_na_aukru
O dětech letos skoro vůbec neuslyšíte a už vůbec je neuvidíte. Budou totiž zalezlé v novém týpí, které se stane centrem jejich dovádění. Nezapomeňte k týpí do dětského pokoje přikoupit i lapač snů a iluze indiánského léta bude dokonalá!

7. Samolepící dekorace

tapety_samolepky_na_aukru
Jestli doma ještě žádnou nemáte, je nejvyšší čas si nějakou pořídit. Velký článek o samolepkách jsme měli i na Aukroblogu. Kromě samolepek budou v kurzu i tapety – obzvlášť ty s geometrickými vzory...

8. Geometrie

geometricke_vzory
Proužky, kostky, kontrastní plochy, inspirace 60. léty, pravidelnost a ornamenty... Ideální pro bytový textil v podobě polštářů, závěsů, koberců či přehozů. I v malém množství příjemně zpestří interiér a navíc vynikne, aniž byste museli dělat výraznější změny. Osobitý ráz dodáte interiéru tapetou s geometrickými motivy.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...