Zjistěte, co všechno o vás ví strejda Google

Vyhledáváte přes Google, používáte Gmail, koukáte na Youtube nebo jste majitelem Androidu? Pravděpodobnost, že minimálně na jednu otázku odpovíte ANO, je obrovská. Takže zbystřete! Co všechno o vás Google ví?

1. Kdo jste?

Googlu je celkem fuk, jestli se jmenujete Eva nebo Marek. Mnohem více ho zajímají údaje, které mu pomohou lépe cílit reklamy. Na vás. Proto se snaží alespoň přibližně zjistit váš věk, pohlaví a zájmy. Čím přesnější profil se mu podaří o vás vytvořit, tím větší šance je, že se vám reklamy, které zobrazuje, budou líbit, nebo na ně budete dokonce klikat. A o to jde především!

Tady najdete nástřel vašeho profilu očima Googlu - a dokonce si ho můžete upravit: https://www.google.com/ads/preferences/

2. Kde jste?

Používáte Android? Mohla by vás zajímat tato mapa, kde můžete dohledat pekelně přesné údaje o tom, kdy a kde jste zrovna byli.

Historii si můžete sami spravovat přímo tady: https://maps.google.com/locationhistory

3. Co potřebujete?

Všechno, co jste nevěděli a nebáli jste se na to Googlu zeptat. On si to pamatuje. A taky si pamatuje všechny reklamy, na které jste kdy klikli. Samozřejmě všechny tyto vaše dotazy mu pomáhají lépe vytvořit váš profil.

Historii vašeho vyhledávání najdete zde: https://history.google.com/

Další zajímavé odkazy

  • Všechny texty, poznámky, uložené kontakty nebo poznámky si z vašeho Google účtu můžete snadno stáhnout k sobě do počítače přes tento odkaz.
  • Jak moc služby od Google vlastně používáte? S odpovědí na tuto otázku vám pomůže tento přehled.
  • Docela užitečný odkaz, když máte podezření, že se vám někdo jiný šťoural v Gmailu. Pokud tam najdete zařízení, které jste nepoužívali, chytli jste zloděje. Zkontrolovat si to můžete tady.

 

Je čas panikařit?

Obecně platí, že čím víc služeb používáte, tím víc o vás toho Google ví. Někdy to není příjemné, ale na druhé straně používáte jeho služby, které jsou skoro zadarmo. Záměrně píšu "zadarmo", protože cenou, kterou za to platíte jsou právě vaše osobní data a je na vás, jakou hodnotu pro vás mají.

A jak je to na Aukru? 

Možná dojdete k závěru, že nemá smysl bojovat s větrnými mlýny a služby Google budete používat i nadále. Rozhodně však nerezignujte na bezpečnost vašich dat. Ať už hledáte odpověď na otázku, proč jsou v sýru díry, nebo proč nehraje Jágr (to jsou mimochodem jedny z nejhledanějších dotazů na Google v roce 2015) nebo máte na Aukru políčeno na nový iPhone (máme ;), vždycky dbejte na vaši bezpečnost. Malého průvodce toho, jak si bezpečnost na internetu představujeme my, najdete tady.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (5 hlasů, průměr: 3,40 z celkem 5 hlasů)
Loading...