Samolepicí trendy, které spasí vaši zeď

Volá váš interiér po změně? Polepte ho! Samolepicí dekorace jsou vhodné i pro antitalenty, nestojí moc a vybere si každý. Výsledný efekt je ovšem eňo ňuňo!

Úplně bez práce to ale nebude. Heslo „dvakrát měř, jednou řež“ totiž platí u samolepících dekorací jako sůl. Nejprve si pořádně přeměřte, zda prostor vyhrazený k lepení odpovídá rozměrům samolepky. Máte? Teď si pečlivě přečtěte návod a můžete se pustit do lepení. Buďte precizní. I když někteří výrobci uvádějí, že již nalepenou dekoraci lze opakovaně přelepovat, nepočítejte s tím, že bude několikrát přelepená držet na 100 procent.

A když už jsme u výběru místa, je dobré dodat, že samolepicí dekorace nejsou určeny jen na stěny. Polepit můžete i nábytek (oblíbené jsou skříně, úložné boxy, čela postelí, lednice), dveře, zrcadla nebo třeba okna. Vždy ale platí, že by povrch, kam bude samolepku dávat, měl být hladký a čistý. K lepšímu výsledku si také pomůžete, když váš výtvor bezprostředně po nalepení přitlačíte suchým hadříkem a vyhladíte (pozor si dejte u 3D samolepek, abyste je přílišnou snahou nepoškodili).

A pokud se vám samolepka časem okouká, jednoduše se s ní rozloučíte. Kvalitní samolepky by po odlepení neměly zanechávat lepidlo nebo dokonce odlepovat omítku a barvu. Pokud si nejste jistí, neváhejte se zeptat prodejce.

Teď už zbývá vybrat tu správnou:

dekoracni_samolepky_velky_vyber_aukro

"Dospělácké" samolepky

Z dětského pokoje si hravé samolepky "prolepily" cestu až do obýváku, předsíně či ložnice. Tomu odpovídá i obrovský výběr motivů - jen na Aukru jich najdete přes dva tisíce! Výběrem té nejlepší samolepky můžete strávit hodiny, ale na lepení stačí, když si vyhradíte pouhých 10 minut a máte "vymalováno". 😉

Tip: u výběru samolepky si vždy dejte pozor, aby vybraný vzor ladil s podkladovou barvou stěny.

samolepky_detsky_pokoj_velky_vyber_aukro

Dětské samolepky | S motivem Medvídka Pú | S motivem mimoňů 

V dětském pokoji vyniknou výhody samolepek nejvíce: s malým rozpočtem dokážete z obyčejné místnosti vytvořit třeba malý Disneyland, pokud po tom vaše ratolest touží. A v okamžiku, kdy Medvídek Pú upadne v nemilost, jednoduše samolepku vyměníte za Mimoně nebo jiný právě aktuální motiv...

samolepky_na_vypinace_velky_vyber_aukro

Samolepky na vypínače

Samolepky na vypínač jsou vtipné a praktické zároveň. Kromě toho, že zkrášlí každý ošklivý vypínač, chrání zeď před nevzhlednými otisky prstů.

samolepky_3D_velky_vyber_aukro

3D samolepky

3D samolepky jsou velmi efektivní na pohled. Taky máte pocit, že jsou jako živé? 🙂

samolepici_strom_zivota_velky_vyber_aukro

Samolepky strom života

Strom života neboli galerie našich nejbližších je čím dál oblíbenější. Pokud si netroufáte vyrobit si svůj vlastní (inspiraci najdete třeba tady), můžete si koupit hotovou samolepku. Strom pak jednoduše dotvoříte vlastními fotografiemi.

Samolepicí metr

Roste jako z vody? Žirafa je na měření opravdový machr!

Tip: nalepte metr na dveře nebo skříň. Ušetříte si tak místo na stěně pro jinou samolepku. 

samolepici_tabule_velky_vyber_aukro

Samolepicí tabule

Nenechte se zmást, že samolepicí tabule patří jen do dětského pokoje. Praktická bude i v pracovně nebo třeba v kuchyni, kde můžete psát vzkazy ostatním členům rodiny nebo nákupní seznam věcí, které nesmíte zapomenout nakoupit. Tabulové samolepky jsou omyvatelné vlhkým hadříkem.

Tip: kromě tabulových samolepicích fólii jsou oblíbené i tabulové barvy, které se hravě vypořádají i s nerovným povrchem.

Samolepicí hodiny

Nalepovací hodiny obvykle kombinují klasické hodiny se strojkem na baterky a další samolepicí prvky. Některé jsou doslova pro hračičky: sami si poskládejte jednotlivé prvky a budete mít zaručeně originální design jako nikdo jiný.

svitici_samolepky_velky_vyber_aukro

Fosforeskující samolepky

Svítící dekorace jsou ideální do dětských pokojů a dodávají malým spáčům pocit jistoty a bezpečí, když usínají. Některé motivy ale obstojí i v pracovně. Inspirovat budou hlavně noční sovy, které nedají na noční klid, ideální pro práci, dopustit.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...