Jaké dárky a za kolik? To je oč tu běží…

Každý rok mám pocit, že se ze svátků pohody, klidu a míru stává velký závod o to, kdo nakoupí více dárků za co nejméně peněz. Osobně si myslím, že není důležité zvítězit, ale stačí se jen zúčastnit.  Tady máte můj návod, jak na to:

Osobně mám sice Vánoce ráda, ale určitě bych je dokázala trávit trochu jinak. Nejraději někde v teplých krajích, bez vánočního stresu, příprav i dárků. Stejně to mám i s jídlem: z bramboráku mi je těžko, smaženému kapru se taky vyhýbám a cukroví nemusím. Žádné velké zásoby nenakupuji, přijde mi to zbytečné, navíc celé vánoční svátky trávíme na návštěvách. Za vrchol vánočního šílenství pak považuji focení dárků pod vánočním stromečkem, kterým se pak všichni chlubí na Facebooku. To opravdu nemusím.

Rozhodně nejsem zastáncem hromady dárků, i když k tomuto závěru jsem došla až mnohem později. V dětství jsem psala seznamy a byla nešťastná, když jsem něco nedostala. Teď už své rodiče chápu a beru to trochu jinak. Letos jsou pro mě Vánoce navíc spojeny s narozením mého druhého dítka, takže vánoční dárky už kupuju s předstihem a samozřejmě se chci vyhnout jakékoliv nákupní horečce v obchodních centrech. Takže jako každý rok, i tento dárky objednám na internetu, ideálně s dopravou zdarma a bez stresu. Určitě nejvíce dárků dostane moje malá dcera a pro zbytek rodiny jsou to maličkosti, které je snad potěší.

Jaké dárky a za kolik letos koupím?

Dcera má čtyři roky, bohudík seznam si ještě nepíše, řekla mi pár věcí, co se jí líbí a z toho vycházím. Jsou to teda především hračky, jako stavebnice, naučná hra a pár věcí z Ledového království. Určitě ji i potěší nějaké oblečení a drobnosti pro její panenku. Celkově jsem za její dárky utratila kolem 1 200 Kč a ještě uvažuji o koupi česací hlavy pro malé kadeřnice. Použitá se pohybuje okolo 300 Kč a vždy tam objevím nějakou výhodnou koupi.

vanocni_darky_pro_deti_vsechny_najdete_na_aukromotiv Ledového království | LEGO |  česací hlava |  příslušenství pro panenky

Můj přítel si už vánoční dárky koupil sám. Je to vysněné kolo a mobilní telefon, za celoroční práci si to určitě zasloužil. Sám mi řekl, že nic nepotřebuje, ale já pro něj mám zastřihovač vlasů, který si přál a vitamíny na klouby. Jeho dárky nepřevyšují víc jak 900 Kč.

Mým rodičům kupuju často knížky, nějaký kousek oblečení, kvalitní čaj nebo víno. Dohromady za jejich dárky utratím kolem 1 500 Kč. Se sourozenci si už dárky nedáváme, takže to mám vyřešené.

Oběma babičkám dáme dárkové poukazy na jídlo do našeho místního obchodu. Stejně už všechno mají, tak si z toho nebudu dělat těžkou hlavu. Jeden poukaz mě vyjde na 500 Kč.
Přítelových rodičům koupíme také dárkové poukazy, jeden do zdravé výživy a druhý do rybářských potřeb. Celkově nás to vyjde na 1 000 Kč a opět je koupím u nás v místě bydliště, takže se nemusím nikam daleko vypravovat.

vanocni_darky_pro_nej_i_pro_ni_vsechny_najdete_na_aukro

presovače | vína | mobilní telefony | knihy |  zastřihovače |  kola

Zbývá pouze synovec a neteř mého přítele, těm koupíme každému pyžamo, hračky jsou zbytečné, vše mají. Jejich dárky nás vyjdou asi na 300 Kč.

Když si teda dohromady všechny položky sečtu, tak to vychází něco kolem 6 000 Kč. Letošní rok peníze řeším o něco víc, nepracuji, takže je to o malinko horší. Musím říct, že dárky financuje přítel, proto to nepřeháníme.

Já osobně si přeji být hlavně doma, doufám, že si miminko malinko pospíší a nestrávíme svátky v porodnici. Co se týká dárků, tak ty dostávám během roku, ale přála bych si kvalitní kávovar na přípravu espressa. Přístroje se pohybují různě, stále porovnáváme kvalitu i cenu, takže uvidíme. Pokud pod stromečkem najdu pěknou knížku a dobré víno, budu ráda i za to!

Jak si vánoce užít a nejen přežít

Mám pocit, že kouzlo Vánoc a jejich smysl se už jistým způsobem vytrácí. Zrychlená doba, stres, nedostatek času, dělá z Vánoc tak trochu jiné svátky. Dříve se Vánoce slavily velmi hezky, lpělo se na tradicích, dělalo se spoustu zvyků, lidé chodili na půlnoční.

Určitě je ale nejdůležitější, jak to vnitřně cítíte vy, jak to máte v sobě nastavené a co vám dělá radost. Dělejte jen to, co je prioritní pro vás, ne pro vaše okolí. Vnímejte vlastní přání a pocity. Není důležité mít uklizeno, napečeno, ale naopak být v pohodě a kolem sebe mít své blízké.

Přeji vám, abyste nadcházející adventní čas prožívali v poklidu a Vánoce si užijte jakýmkoliv způsobem, který těší jen vás!

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...