Čas na podzimní obměnu kosmetické taštičky

Stejně jako oblečení i make-up podléhá sezónním trendům. Ty pro letošní podzim pro vás zmapovala Renata z blogu ORDINARY LIFE. Takže dámy, pokud první říjnové dny netrávíte s obrovským kapesníkem přitisknutým ke tváři, nebojte se podtrhnout svou krásu dokonalým líčením!

Podzim to není jen barevné listí, dýňová polévka nebo deštivé počasí. Pro všechny kosmetické nadšence je příchod podzimu často znamením menší obměny kosmetických taštiček a pátrání po aktuálních trendech. Každý rok se trendy sice mírně liší, ale lze pozorovat určité společné znaky, které jsou pro podzim typické.

Jestliže si s létem můžeme spojit odstíny korálové nebo neonové barvy, podzim je o něco mírnější a temnější. Typickým trendem jsou rty v barvách bobulového ovoce. Je čas uklidit lesky na rty zpátky do šuplíku a vytáhnout rtěnky ve výraznějších odstínech. Trendy jsou odstíny od rudé až po vínovou nebo temně fialovou. Senior make-up artistka značky M.A.C, Netta Szekely, dokonce přiznala, že jsou jejím oblíbeným trendem tento podzim černé rty. Pokud je to na vás příliš, doporučuje smíchat černou tužku na oči s vaší oblíbenou rudou rtěnku a výslednou barvu poté nanést na rty. Neobvyklý look do podzimního nečasu máte zaručený.

beauty1

Pokud považujeme rudé rty za klasiku a oblíbený trend, hned pomyslné druhé místo patří očním linkám. Černé oční linky budou vždy v kurzu a každou sezónu se liší prakticky jen jejich provedení. Letošní podzim jsou více futuristické a výrazné. Linky můžete protáhnout výš nad oční důlek nebo zkuste linku hned dvojitou. Pokud si netroufáte na přesné nanesení linek, použijte tužku na oči, kterou oko orámujete a poté jemně do ztracena rozmažete.

beauty2

Letošní podzim můžete své oči zahalit také do bronzových odstínů a nemusíte se bát ani pořádné dávky třpytu. Na přehlídkových molech se objevovaly hlavně oční stíny nanesené na celé pohyblivé víčko. Nebojte se kombinace ani několika odstínů v barvě drahých kovů, které váš pohled rozzáří. Další možností je na oku vytvořit jen barevnou linku v těchto odstínech či líčení doplnit o nalepené kamínky či drobné flitry.

beauty3

Vaše oči i rty můžete během podzimu hodně zvýraznit, ale důležité je myslet i na váš obličej. Výrazný make-up si žádá dokonalý podklad, který splyne s vaší pletí a bude působit čistým a upraveným dojmem. Pleť by měla působit svěže, což podpoříte i výběrem tvářenky v jemném meruňkovém nebo narůžovělém odstínu. Své konturovací pudry a bronzery nechte chvíli spát a během zimy se výraznému konturování spíše vyhněte.

beauty4

Ať už jsou ale trendy jakékoliv, je vždy vhodné líčení přizpůsobit svým potřebám a tváři.  Ne všem sluší výrazné kočičí oční linky nebo temně fialové rty. Trendy jsou skvělá inspirace, ale nemusíte se jich vždy do puntíku držet a slepě je následovat.

Renata

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...