Parné léto, perná regenerace

Kdo jiný by vám mohl udělit cennější rady ohledně péče o tělo než jedna z deseti nejlepších beauty bloggerek u nás,
Renata z ORDINARY LIFE:

Po létě se asi většina z nás cítí odpočatě a dobře. Cítí ale to samé i naše pokožka nebo vlasy? Nadměrné slunění, koupání v chlorované či slané vodě a častý pobyt venku může způsobit,   že naše pleť i vlasy budou potřebovat po létě trochu restart a dostatek péče. Přináším vám proto několik tipů, jak je dostat zase zpátky do formy.

Vlasy

Slunce i časté koupání dávají vlasům zabrat. Nejen že se vám může rychleji vymývat barva, hrozí i jejich lámání a krepatost. Dejte si tedy záležet na výběru vlasové péče a své vlasy rozmazlujte. Nebojte se sáhnout po hydratačních maskách nebo si udělejte olejový zábal, který necháte působit delší dobu.  Pokud vás trápí roztřepené konečky, rovnou se objednejte ke kadeřníkovi na střih, protože s nimi už nic jiného neuděláte.

Pleť

Kromě dehydratace pleti vás po létě mohou trápit i pigmentové skvrny nebo pupínky. Kůže reaguje na slunce různými způsoby a pokaždé je nutné vybrat jí péči na míru. Pokud si nevíte rady, je vhodné se obrátit na odborníky. Pleť si zaslouží dávku hydratace, a to i v případě, že vás trápí smíšená až mastná pleť. Dopřejte si výživné hydratační masky, které můžete nechat působit přes noc místo nočního krému.  Nezapomínejte hydratovat ani oční okolí, kde je kůže tenká a může se stát, že se v těchto místech začnou předčasně tvořit vrásky. Pokud se vám na tváři objevily pigmentové skvrny, sáhněte po speciální péči určené na tuto problematiku.  V létě se pleť také více mastí a tím pádem hrozí ucpání pórů a vznik černých teček. Dopřávejte si pravidelně i peeling obličeje, abyste se zbavili odumřelých buněk a pleť osvěžili. A každý den samozřejmě myslete na důkladné odlíčení očí i celé tváře a její čištění, které je základ jakékoliv péče.

Tělo

Po létě může být vaše kůže vysušená a můžete objevit i suché šupinky, které nepůsobí zrovna pohledně.  A aby ani pracné chytání bronzu nepřišlo vniveč a pokožka se dostala do formy, je potřeba o ní dostatečně pečovat.  Začněte tělovým peelingem, kterým obrousíte celé tělo. Nemusíte se bát, o opálení díky tomu rozhodně nepřijdete. Doporučuji tělové peelingy s olejem, které pokožku po umytí zanechají vláčnou a hydratovanou.  Pokud vás celoročně trápí suchá pokožka, je rozhodně nutností se každý den mazat. Použít můžete lehčí tělová mléka nebo hutnější tělová másla či případně tělový olej. Skvělá je kombinace tělového mléka s několika kapkami oleje. Vše smíchejte v dlani a poté naneste na celé tělo. Perfektní pokožka je zaručena! V případě, že patříte do skupiny lenochů, kteří mají s pravidelným mazáním problémy, zkuste se v drogerii podívat po tělovém mléku do sprchy, které aplikujete rovnou ve sprše a po umytí opláchnete. Nezapomínejte ani na svá chodidla, která díky nošení sandálků a žabek dostávala celé léto zabrat. Dopřejte jim pořádnou pedikúru — odstraňte zrohovatělou kůži pomocí pemzy, dopřejte chodidlům pořádnou dávku krému na nohy a oblečte si ponožky, ať se krém stihne dobře vstřebat. Na závěr už stačí vybrat jen nějakou pěknou barvu laku, kterou na nehty nanesete ve dvou vrstvách.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...