OUTFITTER: Jak chodit v podpatcích aneb jaderná fyzika módy

Existují jen dva druhy žen. Jedny podpatky milují, druhé nenávidí. Vzhledem k tomu, že každá redaktorka Outfitteru vlastní zhruba dvacet párů, je jasné, že jsme velké milovnice spadlé klenby a puchýřů.

Ale moje maminka mi vždycky jako dítěti říkala „Trp, parádo!“ a tak jsem zatnula zuby, zalepila palce a naučila se jak chodit v lodičkách tak, abych nevypadala jako na chůdách a zároveň pro mě byly co nejpohodlnější.

shutterstock_243133471
Pro začátek jeden malý tip z redakce: Je třeba se ujistit, že boty opravdu padnou. Pokud si v obchodě nejste jistá, zda vám sedí, radši se poohlédněte po jiných. Než boty vůbec vytáhneme do světa, není na škodu se v nich tak hodinku procházet s mokrými ponožkami na nohou. Doporučujeme nějaké tenčí nebo silonky. Bota se lépe poddá a přizpůsobí vaší noze. Pomoci vám můžou i gelové náplasti, které jsou k dostání v obuvi, drogerii i lékárně.

lodicky_velky_vyber_na_aukro

Lodičky všech druhů a barev najdete na Aukru

Pojďme se vrhnout na samotnou chůzi. Přiznejme si, že žádná procházka růžovým sadem to není a nejednu profesionální modelku stálo klopýtnutí na molu celou kariéru.

Začíná se už držením těla, pokud máte hrb jako Baba Jaga a celou dobu koukáte do země, žádné podpatky vás nezachrání. Ačkoli se na ty nádherné lodičky díváte moc rády, je třeba zvednout hlavu, zatáhnout břicho a pořádně se narovnat.

Stůjte v lodičkách celou nohu, nepropadejte tendenci stát pouze na špičce, která se pak rychle unaví a začne vás bolet jako po osmi hodinách baletu.

Našlapujte podpatkem či břichem nohy. Nikdy nezačínejte krok špičkou!!! Přepadnout na nos a rozesmát kolemjdoucí byste určitě nechtěla, proto je třeba klást na správné našlapování důraz.

A jakmile tohle zvládnete, pak už zbývá jediné kouzlo: Chodit, chodit a chodit! Když mistrně ovládnete chůzi v podpatcích, můžete se v plesové sezóně pustit do další výzvy. Do tance na jehlách.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd (2 hlasů, průměr: 5,00 z celkem 5 hlasů)
Loading...