Must have pro běhání venku

Pokud jste se přes zimu vymlouvali na chladné počasí a nepříznivé podmínky, nyní vám v cestě nestojí žádné překážky. Stačí nazout běžecké boty a vyrazit vstříc prvním jarním kilometrům.

Dress code je i při běhání

Každý správný běžec ví, že základním kamenem běžeckého vybavení jsou pořádné boty. Proto věnujte jejich výběru zvýšenou pozornost. Další na řadu přichází oblečení. I zde platí základní pravidlo, že je lepší se obléct více než méně. Jeho dodržování nám pomůže se vyvarovat nemoci a zraněním. Při běhání se nám totiž snadno může stát, že nastydneme nebo si třeba natáhneme sval. Naše tělo se při běhu zahřeje a nevnímá, že okolní teplota je nízká, takže máme tendenci odhazovat vrstvy oblečení. Je třeba tedy řídit se tímto pravidlem a pořádně se obléct. Ideálními kousky šatníku běžce jsou tedy běžecké legíny, běžecké triko a v případě nižších teplot i běžecká bunda z materiálů, které odvádí pot, ale zároveň neprofouknou.

vybaveni_na_beh_na_aukro

běžecké boty | leginy bundy | triko

Měřením ke zlepšení

Pokud vám na běhání opravdu záleží a chcete si zaznamenávat své pokroky při tréninku, není na škodu si pořídit sporttester. A co všechno takový sporttester umí? Jedná se o sportovní hodinky, které jsou bezdrátově propojeny s hrudním pásem. Ty mimo jiné dokážou měřit tepovou frekvenci s přesností EKG, prozradí optimální frekvenci, při které je pro vás běhání nejefektivnější a zaznamenávají uběhnutou vzdálenost nebo zdolané převýšení.

Správný rytmus pro běh

Běhání je mnohými doporučováno jako relaxační aktivita, která prospívá nejen tělu, ale i duši. Jeden běžec rád naslouchá jen okolním zvukům a nechce se rozptylovat hudbou, jiný zase nevyběhne bez toho, aniž by zapojil sluchátka do iPodu nebo chytrého telefonu a stiskl play. Kam ale náš telefon uschovat, aby byl při běhání v bezpečí? Od toho tu je sportovní pouzdro, většinou vyrobené z neoprenu, které nasadíte na ruku a můžete si užít běhu bez zbytečného strachování o to, že vám vypadne mobil z kapsy.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...