Brusel jako životní styl

Zajímá vás, co nosí a dělají lidé v Bruselu? Ne? Chápu, tohle nezajímá nikoho. Tedy dokud do tohoto města nepřijedete a neuvědomíte si, že i na první pohled nudné a sofistikované sídlo Evropské unie se hemží zajímavými lidmi, kteří vám mohou být skvělou inspirací. A to nejen v oblékání.

Taška na kolečkách

Ano, přesně ta, jakou má vaše babička. S tím rozdílem, že tady ji za sebou energicky tahají mladí lidé v teniskách New Balance a piercingem v obočí. A pokud vám z ní vykukuje podivná soška boha podsvětí ulovená na skvělém blešáku na náměstí Place du Jeu de Balle, jen to podtrhne váš alternativní zjev a lidé budou přemýšlet, co jste vlastně zač.

taška na kolečkách

Uznávám, že takovou babička (zatím) nemá: nákupní tašky na kolečkách

Zahnuté nohavice

Už i pro mnohé u nás klasika. Maminky sice kroutí hlavou a snaží se zahnat myšlenku na předčasné revma svých dětí a postarší kolemjdoucí usykávají něco o „velké vodě“, ale věřte, že tak akorát zahnuté nohavice úzkých kalhot a hezké boty (ať už tenisky či polobotky) povýší outfit na pohodově šik. K tomu výrazné ponožky se vzorem a hotovo. Revma zažehnáno, styl zajištěn.

ponožky

tenisky New Balance | ponožky se superhrdiny | polobotky | ponožky se vzorem

Výrazný kabát

Já sice v Bruselu zažila až podivně hezké prosluněné počasí, ale to bude nejspíš mou dobrou karmou O:) Jinak tady prší, a to tak, že v jednom kuse. A taky dost fouká. Takže kabáty a obrovské šály se tady budou nosit ještě minimálně do konce dubna. Co se kabátů týče, zapomeňte na ty černé s velkými knoflíky. Ve střizích frčí minimalismus, nejlépe skrytý zip nebo jednoduchý kabát s klopami. Zato v barvách to v Bruselu rozjíždějí ve velkém a vůbec to není na škodu. V hořčicově žluté na ulici vyniknete, ať už jste v jakémkoliv městě.

kabátykabáty

Účes

Že šaty dělaj člověka? Možná u nás, kde lidé velmi dají na první dojem. Vyjeďte do větších měst a poznáte, že člověk dělá šaty. Pokud máte charisma, bude na vás ten zalátaný pytel a roztrhané tenisky vypadat přece jen tak nějak zvráceně hezky. Osobnost umí velmi dobře ukázat účes. Podle něj se pozná, jak o sebe člověk pečuje (perfektně zastřižené nebo bohémsky rozevláté vlasy?), co chce, aby si o něm mysleli ostatní (pouze a jen přirozená barva nebo růžový přeliv?) a jak se sám cítí. Nelpěte na účesu, který máte posledních 15 let. Chce to změnu, třeba ofinu nebo rovnou krátké vlasy, kterou jsou mimochodem už delší dobu hitem v dámských účesech.

Páni se zase nemusí bát experimentovat s různou délkou vlasů na hlavě; po stranách upravené a krátce zastřižené, nahoře delší a přizpůsobitelné podle nálady (nebo podle toho, jak se vyspíte, co si budeme povídat).

Tetování, piercing

Jasně, potetovaný je kde kdo, k tomu se nemusí jezdit do Bruselu ani nikam jinam. Stačí třeba na Pankrác, že jo. Ale pokud máte k něčemu blízko, máte světu co říct nebo jste umělecká duše umáčknutá ve svém nitru, jděte do toho. Maličký obrys zmrzliny, kterou milujete, na předloktí nebo abstraktní čmáranice sahající od zadní strany stehen až k šíji. Hlavně se nebojte být sami sebou.

To samé platí o piercingu. Pro někoho nechutné, pro někoho je kluk s tunelem (tou dírou v uchu, přes kterou můžete pozorovat dění za ním) prudce sexy. Jasně že se řadím do druhé kategorie;)

piercing

piercing typu tunel

Poselství je tedy jasné: žádné pevně dané módní trendy jsem nezachytila a vlastně po nich ani nepátrala. Letos a navždy bude totiž největším trendem jediné: neohlížet se, být sám sebou a užívat si života.

1 Hvězda2 Hvězdy3 Hvězdy4 Hvězdy5 Hvězd
Loading...